Uuring: selgus kõige räpasem koht lennukis, mille puudutamist on võimatu vältida (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: matej kastelic / PantherMedia / Scanpix

Kui varem arvati, et kõige rohkem baktereid on lennukis istme küljes olevatel toidulaudadel või turvavöödel, siis hiljutises uuringus selgus, et kõige rohkem ja ohtlikumaid baktereid leidub kõige rohkem hoopis istme peatoel.

Uuringu viis läbi Marketplace ning proovid võeti 18 Air Canada, WestJeti ja Porter Airlinesi lennukilt, mis lendavad Ottawa ja Montreali vahel, kirjutas MSN.

Igas lennukis võeti proovid istme peatoelt, turvavöö kinnituselt, istmetaskult, istme küljes olevatelt toidulaudadelt ning tualettruumi ukselingilt. Seejärel saadeti proovid Guelphi Ülikooli laborisse, kus neid analüüsis mikrobioloog Keith Warriner. 

Warrineri sõnul oli ta proovide tulemustest tõeliselt üllatunud. Mitmetelt peatugedelt ja ka istmetaskutest leiti E. coli baktereid, mis said sinna sattuda vaid «kokkupuutest fekaalidega.» 

Nakkushaiguste kontrolliga tegelev Jason Tetro oli sammuti uuringu tulemustest jahmunud. 

«Ausalt öeldes olen lennukeid vaadelnud ja ma ka ise reisin lennukitega palju, mistõttu olen teadlik paljudest kohtadest [kust võib leida palju baktereid]. Aga kui nägin seda peatugede infot, siis isegi mina, see bakteritüüp, tundsin vastikust,» sõnas Tetro.

Hoolimata jälkidest bakteritest, millega lennukis võib kokku puutuda, on haigestumise risk siiski madal. Kui oled aga sellegipoolest mures, tasub kaasa pakkida käte desinfitseerija ning oma käsi puhastada iga kord enne söömist või oma näo puudutamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles