Reisijad leidsid kruiisilaeva kajutist peidetud kaamera

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carnivali ristluslaev
Carnivali ristluslaev Foto: Enrique De La Osa / Reuters/Scanpix

Carnivali nimelise ristluslaevaga reisinud perekond leidis aasta tagasi oktoobris oma kajutist peidetud kaamera. Kuna ettevõte pole endiselt juhtunu tõttu reisijate ees isegi vabandanud, otsustas paar loo avalikkuse ette tuua.

«Me ei üritanud sellest midagi võita. Me ei oodanud tasuta reisi ega raha,» selgitas kaamera avastanud Chris White, kuid lisas, et vabandust ootasid nad küll.

White oli koos oma naise ja väikse pojaga viiepäevasel huvireisil Carnival Voyage ristluslaeval Alabamast Mehhikosse, kui ta avastas oma kajutist teleka tagant salakaamera.

Mehe sõnul on tal tolmuallergia, mistõttu hakkas ta kajutis televiisorit nihutama, et selle tagant tolmu pühkida. Juhtmete keskelt avastas ta aga täpselt kajuti voodile suunatud kaamera. 

«Ma küsisin oma naiselt, mis asi see on? Kas see on see, mis ma arvan seda olevat? Ja me mõlemad läksime näost kriitvalgeks,» kirjeldas White. Mehe sõnul on tema peamiseks mureks see, et kellelgi on tema pojast video ja ta ei saa kunagi teada, mis sellega tehakse. 

Kuigi laeva turvameeskond saatis perekonna kaebuse peale kohe ühe töötaja olukorda kontrollima ning kaamerat eemaldama, tundsid Whited, et Carnivali juhtkond üritas olukorra tõsidust vähendada. Kõigepealt öeldi neile, et kaamera ei töötanudki ning seejärel kinnitati, et selle jättis kajutisse eelmine külastaja, hoolimata sellest, et kaamera oli kaetud tolmukihiga, mis vihjab, et see oli seal olnud siiski pikemat aega.

«Mulle tundub, et nad proovisid asja kinni mätsida, valetades leiu kohta. Hiljem ütles nende tootejuht üldse, et see polnudki kaamera,» selgitas White. Samuti häiris teda, et laevameeskonna töötajad ei kasutanud kaamera eemaldamisel kindaid, mistõttu rikkusid nad sellega asitõendit.

«Kui midagi sellist leitakse, tuleks kõigepealt koguda asitõend ning tuba tühjaks teha. FBI peaks tulema laeva seda uurima,» arvas White ning ütles, et midagi sellist ei tehtud ning neile ei pakutud isegi mitte uut tuba.

Kuigi White'i sõnul plaanisid nad algselt olukorra Carnivaliga ise lahendada ning anonüümseks jääda, häiris neid, et ettevõte ei teinud kõike, mis nende võimuses, et juhtumit lahendada.

«Nad ütlesid, et võtsid FBI-ga ühendust, kuid tegelikult olin mina see, kes neile juhtumist teatas. Nad [politsei] ei olnu isegi vahejuhtumist kuulnud, enne kui sellest teatasin,» sõnas ta.

Carnivali andmetel leiti Carnival Fantasy pardalt väike töökorras mitteolev kaamera, mille laeva tehnikud üle vaatasid. Laeva töötajate hinnangul kaamera ei töötanud.

«Laeva meeskond viis läbi põhjaliku uuringu koos Carnivali maismaal oleva turvameeskonnaga, kes teavitas sellest ka USA ametivõime, seal hulgas FBI-d, tolli- ja piirivalveametit ning kohalikku politseid, kui laev kruiisi järgselt Mobile sadamasse jõudis,» seisis ettevõtte teates. 

Carnivali andmetel oli tegemist ainulaadse ning ebatavalise juhtumiga ning pole selge, kes ja mis põhjusel kaamera kajutisse paigaldas. «Meie külaliste ja meeskonna turvalisus on meile hindamatu väärtusega ning oleme teinud kõik mis meie võimuses, et sellist asja uuesti ei juhtuks,» oli teates kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles