Barcelona ikoonilisel Sagrada Familial puudub ehitusluba, kirikut ootab kopsakas trahv (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagrada Familia Barcelonas
Sagrada Familia Barcelonas Foto: PASCAL GUYOT / AFP/Scanpix

Hispaanias Barcelona linnas asuv Sagrada Familia on tuntud oma igikestvate ehitustööde poolest, mis said alguse juba 1882. aastal. Kuulsale basiilikale määrati nüüd aga 36 miljonit eurot trahvi ehitusloa puudumise tõttu.

Sagrada Familia katedraalil puudub ehitusluba, mistõttu peavad nüüd kiriku eestkostjad maksma linnale 36 miljonit eurot maksva trahvi, kirjutas Matador Network.

Barcelona linnapea Ada Colau sõnul kasutatakse raha linna infrastruktuuri parandamiseks: 22 miljonit eurot läheb Barcelona ühistranspordi arendamiseks, seitse miljonit eurot metroovõrgustiku ligipääsetavuse parandamiseks, neli miljonit eurot tänavate ehituseks ning kolm miljonit infrastruktuuri hoolduseks ja ülevalpidamiseks. 

Pärast trahvi maksmist saavad Sagrada Familia eestkostjad ka ametliku ehitusloa, mis tähendab seda, et tulevikus sarnaseid summasid enam välja käima ei pea.

Katedraali arhitekt Antoni Gaudí suri 1926. aastal ning selleks ajaks oli ta suutnud valmis saada vaid neljandiku ehitisest. Sellest ajast peale ümbritseb Sagrada Familia ehitustöid ebakindlus ja vastuolud, kuna keegi pole kindel, kas praegune disain ühtib Gaudí algse visiooniga.

Mitmed arhitektid on püüdnud Gaudí tööd jätkata, kuid tema originaalplaanid jäid Hispaania kodusõja ajal kadunuks. Hetkel lubatakse, et katedraal saab valmis 2026. aastaks, kui on Gaudí surma 100. aastapäev. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles