Ohtlik ilu: turistid riskivad Vietnami kauneimal raudteel pildistades eluga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vietnami pealinnas Hanois asub kunagi prantsuse kolonistide poolt ehitatud raudtee, mis läbib kitsaid vanalinna tänavaid. Rongid sõidavad kitsal raudteel endiselt, mistõttu on see ülimalt populaarne paik kaunist fotot jahtivate turistide seas.

Hanoi vanalinnas asuv raudtee on turistide jaoks üks populaarsemaid vaatamisväärsusi ning lisaks rongi ootamisele saab seal pakkuda ka arvukate kohvikute pakutavat kohvi ning õlut, kirjutab South China Morning Post. 

Kuigi raudtee on tõeliselt maaliline, on selle külastamine küllaltki ohtlik. Rongi saabudes peavad kõik tänaval olijad koheselt turvalisse kohta varjuma, kuid mitmete turistide arvates ongi selline adrenaliinisööst osa paiga külastamise võlust.

«See oli imeline, aga samal ajal ka hirmus. On natuke ehmatav olla rongile nii lähedal,» kirjeldas elamust Austraalia turist Michelle Richards.

Raudtee ehitasid prantuse kolonialistid, kes kasutasid seda toidu ja inimeste üle terve Vietnami transportimiseks. Sealt edasi jätkus raudtee Indohiinasse, Laosesse ja Kambodžasse.

Vietnami sõja ajal sai osa raudteest ameeriklaste pommitamise tõttu tugevalt kannatada. Tänapäeval kasutavad raudteed turistid ning reisijad, kes soovivad soodsamalt ringi rännata. Kõige rohkem meelitab raudtee ligi aga lihtsalt fotohuvilisi turiste, kes rongi sisse ei soovigi minna, vaid tahavad lihtsalt kitsal tänaval rongi tuleku ära näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles