Morbiidne menüü: Jaapani restoran serveerib huvilistele hukatute viimsed einesoove

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Mia / AP/Scanpix

Erineva temaatikaga pop-up restoranid on uus trend terves maailmas. Jaapanis Kabukicho linnas avati aga kõhedavõitu restoran Ningen, mille menüü on üles ehitatud hukatute viimsetele soovidele.

Ningeni nimeline restoran (tõlkes inimene) pakub viimseid eineid, mida on palunud hukkamisele läinud vangid, kirjutas Matadornetwork.

Morbiidse restorani menüü koosnebki hukkamõistetud vangide einetest. Näiteks on võimalik tellida 1998. aastal oma abikaasa ja poja tapnud Judy Buenoano viimse õhtusöögi, milleks on asparaagus, maasikad, brokoli, tomatid ja kuum tee. Või einestada nagu mõrtsukas Gary Mark Gilmore enne oma surma. Gilmore viimseks sooviks oli lihasteik, kartulid, piim ja kohv.

Pop-up restoran ei ole alaline ning kummalisi toite pakutakse vaid selle pühapäeva lõpuni. Ajutine restoran asub Kabukicho raamatukeskus, mis samuti sel sügisel suletakse. Lisaks kõhedavõitu restoranile saab keskuses enne sulgemist imetleda ka kunstnike Yasuyuki Nishio ja Hermann Nitschi kätetööd ning mitmeid üritusi ja etendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles