Morbiidne menüü: Jaapani restoran serveerib huvilistele hukatute viimsed einesoove

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Foto on illustratiivne

FOTO: Mia / AP/Scanpix

Kuula artiklit

Erineva temaatikaga pop-up restoranid on uus trend terves maailmas. Jaapanis Kabukicho linnas avati aga kõhedavõitu restoran Ningen, mille menüü on üles ehitatud hukatute viimsetele soovidele.

Ningeni nimeline restoran (tõlkes inimene) pakub viimseid eineid, mida on palunud hukkamisele läinud vangid, kirjutas Matadornetwork.

Morbiidse restorani menüü koosnebki hukkamõistetud vangide einetest. Näiteks on võimalik tellida 1998. aastal oma abikaasa ja poja tapnud Judy Buenoano viimse õhtusöögi, milleks on asparaagus, maasikad, brokoli, tomatid ja kuum tee. Või einestada nagu mõrtsukas Gary Mark Gilmore enne oma surma. Gilmore viimseks sooviks oli lihasteik, kartulid, piim ja kohv.

Pop-up restoran ei ole alaline ning kummalisi toite pakutakse vaid selle pühapäeva lõpuni. Ajutine restoran asub Kabukicho raamatukeskus, mis samuti sel sügisel suletakse. Lisaks kõhedavõitu restoranile saab keskuses enne sulgemist imetleda ka kunstnike Yasuyuki Nishio ja Hermann Nitschi kätetööd ning mitmeid üritusi ja etendusi.

Tagasi üles