Lennufirma hädas: ligi 9,4 miljoni reisija andmed koos pangainfoga lekkisid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathay Pacific lennuk.
Cathay Pacific lennuk. Foto: ANTHONY WALLACE / AFP/Scanpix

Cathay Pacificu ligi 9,4 miljoni reisija info on lekkinud, sealhulgas panga- ja passiandmed.

Hongkongis baseeruv lennufirma Cathay Pacific on sattunud andmevarguse küüsi, kirjutas news.com.au. Hetkel tundub, et varaste eesmärgiks oli kätte saada reisijate nimed, rahvused, sünnikuupäevad, telefoninumbrid, e-maili aadressid ja koduaadressid. 

Sellegipoolest lekkisid koos isikliku infoga ka inimeste passide ja pangakaartide andmed ning inimeste reisimiste ajalugu.

Cathay Pacific on murelike reisijate jaoks üles seadnud telefoni abiliinid. 

«Me võtame hetkel kõigi [lekkest] mõjutatud reisijatega ühendust läbi erinevate kommunikatsioonikanalite ning jagame neile infot järgnevate sammude kohta, mida nad saaksid teha, et end kaitsta» selgitas Cathay Pacificu tegevjuht Rupert Hogg.

Hoggi sõnul ei ole hetkel lennufirma teada mitte kellegi andmeid veel kurjasti kasutatud.

Cathay Pacific alustas uurimist kohe, kui nende ühe IT operatsiooni käigus selgus, et nende süsteemis on olnud selleks mitte volitatud isikutel ligipääs reisijate tundlikule infole. Lekkest on teavitatud ka politseid.

Hoggi sõnul on iga reisija puhul varastatud andmete maht pisut erinev, kuid lennufirma väga vabandab lekke esinemise tõttu tekitatud mure eest.

Kuna lekkinud info on lendude opereerimise andmetest täielikult eraldi, on lennufirma teatel nendega lendamine endiselt ohutu ning turvariski leke ei põhjustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles