Uus maailmarekord: naine tegi jalgrattaga maailmale tiiru 124 päevaga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenny Graham
Jenny Graham Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @jennigrahamis_

38-aastane šotlanna Jenny Graham püstitas uue maailmarekordi, kui ta sõitis jalgrattaga ümber maailma vaid 124 päevaga.

Graham lõi eelmist rekordiomanikku, 144 päevaga ümber maailma vändanud Paola Gianottit tervelt 20 päevaga, kirjutas Matadornetwork.

Jenny Graham lõpetas oma 124 päeva, 10 tundi ja veidi vähem kui 50 minutit kestnud teekonna möödunud neljapäeval. Naine alustas oma retke Berliinist, sõitis siis 18 000 miili ehk 28 968 kilomeetrit ida suunas läbi Aasia, seejärel lõunasse läbi Austraalia ja Uus-Meremaa ning siis Alaskale, sealt läbi Kanada ja USA ning siis naases Berliini läbi Portugali.  

 Guinessi rekordite reeglite kohaselt peaks jalgrattur maailmarekordile kvalifitseerumiseks «läbima ühes suunas sõites sama distantsi maakera ümbermõõduga — 24 900 miili (ligi 40 000 kilomeetrit), alustama ja lõpetama samas kohas. Mööda vett ja õhku reisimine on lubatud, kuid vähemalt 18 000 miili (28 968 kilomeetrit) tuleb läbida jalgrattaga».

Graham reisis läbi paljude riikide ning teel ühines temaga lühematel lõikudel palju võõraid jalgrattureid. Paljud kohalikud ergutasid teda jätkama, pakkusid toitu ja peavarju. Iga päev läbis Graham keskmiselt 290 kilomeetrit.

Grahami rekordiavaldus on hetkel ootel, kuid kõigi eelduste kohaselt saab temast maailma kõige kiiremini jalgrattaga ümber maailma sõitnud naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles