Purjus peaga Tais seinale grafiti teinud turiste ähvardab 10 aastat vanglas (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Tais Chiang Mai linna külastanud noored joonistasid purjus peaga 800-aastasele seinale grafiti. Nüüd ähvardab neid kümneaastane vanglakaristus ja ligi 26 600 eurone trahv.

Kuigi on iseenesestmõistetav, et kultuurimälestisi ei tohi sodida, ei osanud 23-aastane kanadalane Brittany Schneider ja Suurbritanniast pärit Furlong Lee tõenäoliselt oodata, et neile sedavõrd suur pahandus sellest võib tulla, kirjutas Matadornetwork.

Noored turistid jäid vahele 13. sajandist pärit kindluse Tha Phae seinale grafiti joonistamisega. Nende tegu jäi ka videolindile, mistõttu on teo tõestamine ja turistide süü tuvastamine imelihtne. Praegu on nad vahistatud ja ootavad kohtuotsust, mis võib neid viia kuni kümneks aastaks vanglasse ning lisaks peavad nad maksma kuni 26 600 eurose trahvi.

Schneideri ema kirjeldas, kuidas ta sai telefonikõne oma paanikas tütrelt. 

«Ema, ma olen hädas,» ütles Schneider emale telefonis ning lisas, et ta läheb iidsele seinale sodimise pärast vangi.

Lee ema ütles Telegraphile, et ta on nördinud, et see juhtus ajaloolises kohas ning vabandas kõigi ees, keda tema poeg on sellega solvanud. «Nii teda ei kasvatatud, aga ta on hakkama saanud rumala teoga,» ütles Lee ema.

Lee ise ütles telefonikõnes Telegraphile, et temani jõudsid halvad uudised tema perekonnast, mistõttu läks ta välja jooma. «Ma olin väga, väga purjus,» sõnas Lee.

Grafiti pesti küll vanalt seinalt maha, kuid kahe noore vandalismiaktsioon veel sellega ei kustu. Leed ootab ees kohtuistung kahe nädala pärast ning selleks ajaks võeti temalt pass ära. Brittany Schneider vabastati eile kautsjoni vastu, kuid ta peab kuni kohtuistungini Taisse jääma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles