Norra loetavaim veebiväljaanne kirjeldab Tallinna kui uues kuues seiklustelinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid Tallinna vanalinnas. 

FOTO: ALBERT TRUUVÄÄRT
Kruiisituristid Tallinna vanalinnas. FOTO: ALBERT TRUUVÄÄRT Foto: Albert Truuväärt /

Norra loetavaim veebiväljaanne Verdens Gang (VG) kirjutab, et Baltikumi põhjapoolseim suurlinn Tallinn on tuntud toredate kultuuriürituste ja taskukohaste spaahotellide poolest – seejuures on tegu viimaseil aastail põneva arengu läbi teinud seikluslinnaga.

«Tallinnas on endale koha leidnud popp ja noortepärane kunstimiljöö ning vanalinn pulbitseb gurmeerestoranidest. Euroopalikud mõjud on kasuks tulnud,» kirjutab VG. «Viimaste aastate vältel on Eesti pealinnast saanud ühtaegu toidumeka ja tehnolinn.»

Väljaanne kirjeldab Telliskivi loomelinnakut kui hipsterlikku kvartalit, mis on viimastel aastatel kasvanud kultuurseks ja trendikaks piirkonnaks. Vanadest kaubamajadest on saanud suured kunstigaleriid, butiigid ning omanäolised restoranid ja baarid.

«Keset kvartalit asub kultuurikeskus, kuhu kogunevad nii turistid kui ka kohalikud. Restoranide ees seisavad installatsioonid, fotod ja pinksilaud,» kirjutab VG.

Väljaanne märgib, et Tallinnas on veelgi hipsteripiirkondi, nagu Kalamaja, Rotermanni kvartal ja Torupilli, ning lisab intervjuu eesti-vene segaperest pärit Polina Rubtsovaga, kes avas mõned kuud tagasi Tartu maanteel koos itaallasest partneriga taimetoidurestorani Vegan Italy.

«Tallinna kujundavad üha enam euroopalikud mõjud. Sellepärast me julgesimegi nii erilaadse kontseptsiooniga välja tulla,» ütles Rubtsova VG-le ja lisas, et senini on veganirestorani külastajate tagasiside väga heaks osutunud. «Aga oleme ikkagi alles äsja avatud, nii et eks näis, kas huvi püsib. Õnneks on meil juba palju püsikliente.»

VG sõnul on eriline kogemus jalutada mööda Põhja-Euroopa parimini säilinud vanalinna, mida ehivad pastelsetes värvides hooned, munakivisillutis ja keskaegsed tornid, kuhu iganes ka ei vaataks. Väljaanne soovitab vaatama minna ka Nevski katedraali – ja seda hoolimata turistide hordidest – ning Balti jaama turgu.

«Omaette kogemus on näha seda, kuidas kohalikud inimesed kauplevad,» kirjutab VG Balti jaama turu kohta. «Siin leidub ka väikesi armsaid kohvikuid, mis pakuvad küpsetisi, kohvi ja lihtsat lõunasööki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles