Teadlaste video: mis juhtub, kui droon lennukile sisse sõidab? (5)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon. Foto on illustratiivne.
Droon. Foto on illustratiivne. Foto: Drew Angerer / AFP/ Scanpix

Daytoni ülikooli uurimisinstituudi teadlased tegid katse näitamaks, mis juhtub, kui lennuk põrkab kokku väikese drooniga, mis harrastajate seas viimasel ajal nii populaarseks on saanud.  

Daytoni ülikooli teadlased matkisid Mooney M20 lennuki ja 950 grammi kaaluva DJI Phantom 2 drooni kokkupõrget ning võtsid selle videolindile, kirjutab Airlive.net. 

Videos on näha, kuidas droon lendab lennuki tiivast sisuliselt läbi, tingimustel, mis jäljendavad kokkupõrget 383 kilomeetrisel tunnikiirusel.

«Tahtsime aidata lennunduskogukonnal ja droonitööstusel mõista ohte, mida vabaaja kasutuseks mõeldud droonid võivad lennukitele kujutada, enne kui mõni suurem õnnetus juhtub,» kirjutas Kevin Poormon, üks katse läbiviijatest blogi postituses.

Poormoni sõnul on väga vähe või täiesti olematult andmeid kahju ulatuse kohta, mida droonid võivad lennukitele põhjustada ning needki pärinevad vaid mudelitest ja simulatsioonidest. 

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles