Küprose lennufirma pankrotistus, valitsus lubab maksta reisijate lennupiletite eest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cobalt Airi lennuk Larnaca lennujaamas
Cobalt Airi lennuk Larnaca lennujaamas Foto: Petros Karadjias / AP/ Scanpix

Eile öösel läks pankrotti lennufirma Cobalt Air ning paljud reisijad on jäänud lõksu nii Küprosele kui ka eri Euroopa riikidesse. Küprose transpordiminister Vasiliki Anastasiadou lubas, et valitsus katab kõigi Cobalt Airi lõksu jäänud reisijate tagasilennu piletid.

Lennufirma Cobalt Air teatas eile, et see on «kurb päev» nende töötajatele ja ka klientidele, kirjutas Cyprus Mail.

Anastasiadou kinnitas, et peagi tehakse teatavaks telefoninumbrid, kuhu kas Küprosele või välisriikidesse lõksu jäänud reisijad saavad abi saamiseks helistada. 

«Ministeeriumi prioriteet on aidata inimesi, kes on lõksu jäänud,» selgitas Anastasiadou ning lisas, et nendel numbritel helistamine aitab reisijatele pakkuda tagasisõidupileteid paika, kust nad oma reisi alustasid.

Transpordiministri sõnul katab tagasilennupiletite kulud valitsus ning ta rõhutas, et see kehtib ainult tagasilendude puhul. Need, kel reis on veel ees ootamas, piletiraha tagasi ei saa. 

Cobalti teates seisis, et hoolimata vaevarikkast tööst hoida lennufirma töös, ei olnud enam võimalik kindlustada pikaajalist ettevõtte rahastamist.

«Suure kahetsusega teatame, et Cobalt Air lõpetab 17. oktoobri keskööl 2018. aastal kõik operatsioonid ning alustab administratiivsete protseduuridega, pärast kahte aastat ja kolme kuud tegutsemist,» oli teates kirjas. 

Samuti oli teates ära märgitud, et tegemist on «tohutu pettumusega,» pärast kogu seda tööd ja pühendumust, mis lennufirma ülesehitamiseks on kulunud.

Cobalt Air tänas kõiki oma töötajaid nende raske töö ja pühendumuse eest, kliente lojaalse toetuse eest ning partnereid koostöö eest. 

Cobalt Airi koduleheküljel juhendatakse kasutamata piletitega reisijaid neljapäeval lennujaama mitte minema, kuna Cobalti lennud ei toimu ning lennufirma töötajaid pole kohal.

Transpordiministeerium saatis reisijatele välja teate, et need, kel on tagasilennupilet Cobalti lennule, peaksid ostma mõne teise lennufirma tavaklassi pileti ning hoidma tšeki alles raha tagastamiseks. 

Praegu ei ole veel selge, kui paljusid reisijaid pankrot mõjutab, kuid täna oleks Larnaca lennujaamast pidanud väljuma ja saabuma kokku üheksa lendu. Cobalt Air lendas 23 eri sihtkohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles