Tark teab: neid nõuandeid järgides hoiad hotellis ööbides oma tervist

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Hotellitube koristatakse peale igat külastajat. Hoolikalt vahetatakse puhtad linad, käterätid, puhastatakse põrand ja vannituba ning kui hästi läheb, võetakse ka tolm. Sellegipoolest on hotellitubades esemeid, mida puhastatakse harva ja mis võivad olla seetõttu tõelised bakteripesad.

Nipid hotellitoas bakterite vältimiseks kogus kokku msn.com.

1. Proovi mitte kasutada hotelli poolt pakutavaid esemeid nagu kohvikann, jäänõu, voodi kõrval olev lüliti, telefon ja telekapult. Need on hotelli kõige räpasemad kohad.

2. Pese tihti käsi.

3. Kui oled eriline puhtusepedant, tasub mõelda ka hotellitoa ukselinkide ja mööblinuppude ning miks mitte ka laua, vannitoakapi laua ning teiste pindade puhastamisele niiske salvrätiga.

4. Eemalda voodikate. Kui linu pestakse peale iga külastajat, siis voodikatteid mitte.

5. Pese hotelli poolt tuppa toodud veeklaas üle. Uuringutest on selgunud, et mitte kõik hotellid ei pese pärast iga külastajat ruumis olevaid veeklaase.

6. Ära käi hotelli vaiba peal ringi paljajalu. Paljudes riikides on kombeks toas välijalanõudega olla ning iial ei tea, millised külastajad on enne sind samas toas viibinud. Kõige mõistlikum on kasutada susse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles