Lennuettevõte süüdistab hukkunutega lõppenud lennuõnnetuses end pildistanud turisti

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesilennuk pärast õnnetust, 2017. aasta detsembris.
Vesilennuk pärast õnnetust, 2017. aasta detsembris. Foto: Daisy Stockbridge Photography/Ca / Caters News Agency/Scanpix

2017. aastal 31. detsembril kukkus Austraalias alla vesilennuk, õnnetuses hukkus viis briti turisti ning piloot. Kuigi õnnetuse ametlik põhjus pole veel selgunud, usub lennuettevõtte Sydney Seaplanes üks omanikest, et õnnetuse põhjustas end pildistav turist.

Sydney Seaplanes kaasomaink Jerry Schwartz on veendunud, et õnnetus juhtus, kuna pildistav turist segas piloodi tööd, kirjutas Travel+Leisure.

«Uurimine on näidanud, et [lennuki] turvalisusega oli kõik korras ning usutakse, et tegemist polnud piloodi veaga,» sõnas Schwartz.

Tema sõnul on praegu kõige tõenäolisemaks versiooniks see, et esiistmel olnud reisija müksas pilooti. Schwartzi arvates soovis reisija endast pilti teha, pöördus äkitselt ning võis pilooti küünarnukiga meelekohta tabada, mistõttu kaotas piloot kas teadvuse või lihtsalt kontrolli lennuki üle.

Raportite kohaselt kaldus vesilennuk Havilland DHC-2 Beaver kursilt kõrvale ning kukkus nina ees otse Hawkesbury jõkke. Õnnetuse hetkel olid ilmaolud lendamiseks ideaalsed.

«Midagi kindlasti juhtus piloodiga, mis muutis ta juhtimisvõimetuks,» sõnas Sydney Seaplanes'i peadirektor Aaron Shaw.

Austraalia transporditurvalisuse amet on kindlaks teinud, et lennukil ei esinenud ühtegi mehaanilist defekti ega ka kütuseleket. Lennuk oli käinud regulaarselt hoolduses ning Kanadas sündinud piloodil Gareth Morganil oli palju lennukogemust ning tugev taust.

Lennukis hukkusid peale piloodi veel viis briti turisti, kes olid tulnud lihtsalt meeleolukale lõbusõidule. Austraalia transporditurvalisuse amet avaldab õnnetuse lõpliku raporti järgmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles