Istanbuli uue lennujaama avamine lükkus edasi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi presidendi lennuk Istanbuli uues veel ehitamisel olevas lennujaamas.
Türgi presidendi lennuk Istanbuli uues veel ehitamisel olevas lennujaamas. Foto: UMIT BEKTAS / REUTERS/Scanpix

Istanbuli uus lennujaam oleks pidanud valmis saama juba oktoobri lõpuks, kuid nüüd teatati, et see lükkub edasi detsembrisse. Seni on endiselt Istanbuli peamiseks lennujaamas Atatürki lennujaam.

Kui Istanbuli uus lennujaam valmis saab, peaks see mahutama ligi 90 miljonit reisijat aastas, mis teeb sellest ühe suurima lennujaama maailmas, kirjutas Reuters.

Lennujaama avamine oli plaanitud Türgi Vabariigi aastapäevale 29. oktroobril, kuid nüüd teatas lennujaama peadirektor Kadri Samsunlu, et sel kuupäeval toimub avamine vaid osaliselt.

«Me lükkasime suure ümberkolimise Atatürki lennujaamast 31. detsembrile,» sõnas Samsunlu kohalikule väljaandele Hürriyet.

Uue lennujaama tööd opereerib Samsunlu ettevõte IGA, kes veel kuu aega tagasi kinnitas, et ehitustööd on plaanipärased ning avamine toimub 29.oktoobril.

Nüüd aga hakkavad oktoobri lõpus Hürriyeti andmetel uuest lennujaamast lendama vaid Turkish Airlinesi lennukid Ankarasse, Izmiri ja Antalyasse ning ainsa välissihtkohana Bakuusse.

Eelmisel kuul protestisid sajad uue lennujaama ehitusega seotud töötajad kehvade töötingimuste üle.  Mitukümmend protestijat vahistati. Töötajate ühingute andmetel lõpuks töö taastus, kuid arvukate ehitusplatsile saadetud politseinike järelevalve all.

Ettevõtte esindaja kinnitusel parandati töötajate tingimusi ning ka nende elukohti, mis kubisesid töötajate endi sõnul lutikatest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles