Tänasega saab selle aasta kruiisihooaeg läbi

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristluslaevad Tallinnas
Ristluslaevad Tallinnas Foto: Erik Prozes / Postimees

Tänasel päikeselisel sügispäeval  saabus Tallinnasse selle hooaja viimane ristluslaev Aidabella, mis tõi meie pealinnaga tutvuma 2445 peamiselt Saksamaalt pärit huvireisijat. Aidabella saabus Tallinnasse Kielist ja suundub siit Peterburgi.

26.aprillist kuni tänaseni kestnud 2018.aasta kruiisihooaja jooksul peatusid lõbusõidulaevad Tallinnas kokku 338 korral ja tõid Tallinnasse rekordilised 635 068 reisijat, mis on 27 külastust ja üle 70 tuhande reisija rohkem kui eelmisel hooajal.

Aidabella laev täna sadamas
Aidabella laev täna sadamas Foto: Tallinna Sadam

Ristluslaeva turistide hulgas oli kõige enam ehk 30 protsenti Saksamaalt pärit reisijaid, nendele järgnesid 21 protsendiga USA ja 12 protsendiga Suurbritannia kodakondsed. Kokku külastasid Tallinna 170-st erinevast riigist pärit inimesi.

Selle hooaja pikim ristluslaev oli 333,33 meetri pikkune MSC Preziosa ja lühim 66-meetrine Variety Voyager. Kõige rohkem ehk 4732 reisijat oli Norwegian Breakaway pardal kolmandal augustil. Kokku külastas  Norwegian Breakaway meid suve jooksul 16 korda ja tõi nende reiside jooksul kokku Tallinnaga tutvuma 70 tuhat reisijat. Enim külastusi ehk kokku 23 tegi lõbusõidulaev Aidamar. Esmakordselt väisasid Tallinna 11 laeva korraga.

Tallinna Sadama poolt opereeritavat Saaremaa sadama külastasid ristluslaevad üheksa korda ja tõid Eesti suurimale saarele 2974 huvilist.

Huvireisijate arv moodustab aastas Tallinna Sadama sadamaid läbivatest reisijate arvust ligikaudu viis protsenti.

Tallinn on jätkuvalt Läänemere populaarseimate  kruiisisihtkohtade hulgas ja üha enam laevasid leiab tee ka Saaremaale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles