Uuring: enamik maailma turiste on koondunud Euroopasse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS/ Scanpix

Turism õitseb terves maailmas ning inimesed reisivad rohkem kui kunagi varem. Hoolimata sellest, et talviste puhkusereiside hooajal pole Euroopas midagi teha, on võrreldes teiste maailmajagudega just siin kõige rohkem turiste.

ÜRO Maailma turismiorganisatsioon (UNWTO) tegi teatavaks 2018. aasta juhtivad turismitööstused ning külastajate arvu poolest on kindlal liidripositsioonil Euroopa riigid, kirjutas Traveller.com.au.

Rahvusvaheline turism toob maailma majandusele aastas sisse 1157 miljardit eurot, millest kõige suurem osa ehk 39 protsenti jõuab Euroopa riikidesse. Selles pole ka midagi imestada, arvestades, et 52 protsenti maailma turistidest külastab just Euroopa riike. 

Raport näitas lisaks reisijate arvule riigiti ka seda, kui palju turism igale riigile sisse toob. Üllataval kombel ei ole turismist teenimisel esikohal mitte ükski Euroopa riik.

Kuigi USA on Prantsusmaa ja Hispaania järel külastatavuse poolest kolmandal kohal, jätavad turistid kõige rohkem raha just sinna. 2017. aastal tõi turism USA-le sisse ligi 182 miljardit eurot ning külastajaid oli 77 miljonit. See tähendab, et iga turist jättis riiki keskmiselt 2739 USA dollarit ehk ligi 2366 eurot. 

Teisena teenib turismist kõige rohkem Hispaania, ligi 59 miljardit eurot, mis on rohkem kui poole vähem USA sissetulekust. 82 miljoni külastaja juures teeb see 717 eurot külastaja kohta.

Top 10 riiki, mis teenivad turismist kõige rohkem:

1. USA, 258 miljardit eurot

2. Hispaania: 83 miljardit eurot

3. Prantsusmaa: 71 miljardit eurot

4. Tai: 70 miljardit eurot

5. Suurbritannia: 62 miljardit eurot

6. Itaalia: 53 miljardit eurot

7. Austraalia: 51 miljardit eurot

8. Saksamaa: 49 miljardit eurot

9. Macao (Hiina): 44 miljardit eurot

10. Jaapan: 41 miljardit eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles