Turistidele suletud paradiissaar avatakse taas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boracay
Boracay Foto: NOEL CELIS / AFP/Scanpix

Aprillikuus suleti Filipiinidel tuntud puhkusesaar Boracay keskkonnareostuse tõttu. 26. oktoobril avatakse saar taas, kuid mõningate piirangutega.

Turistide seas populaarne puhkusesihtkoht suleti aprillis, kuna Filipiinide president Duterte sõnul oli keskkonnareeglite eiramine muutnud saare solgiauguks, kirjutas Independent.

Pärast kuue kuu pikkust isoleeritust ning aktiivset koristamist, teatasid Boracay võimud, et saar avatakse taas, aga «pehmelt», mis tähendab, et turiste lubatakse majutada vaid valitud hotellidel. See tähendab, et majutuskohti on saarel nüüd vaid 5000 inimesele korraga.

Samuti on nüüdsest saare külastamise kogemus teine. «Ei mingit 24/7 peosaart enam ega valju muusikat,» sõnas turismiministeeriumi sekretär Berna Romulo-Puyat. 

Romulo-Puyat lisada, et rannas ei tohi enam suitsetada ega alkoholi tarbida ning uute reeglite kohaselt tohivad saarel turismiäri ajada vaid need ettevõtted, kes on keskkonnasõbralikud ja järgivad turvanõudeid.

Tema sõnul on võimude eesmärk muuta saar atraktiivsemaks just peredele ja paaridele, mitte enam pidutsejatele.

Boracay meelitab külastajaid seiklusvõimaluste, eheda filipiinide köögi ning tervislike eluviiside pakkumisega

«Kuus kuud ei ole piisav, et tuua tagasi Boracay looduslik hiilgus, tänu millele pidasid paljud seda üheks maailma parimaks rannasihtkohaks,» sõnas Romulo-Puyat.

Kuigi saare taastamine veel jätkub, kinnitas Romulo-Puyat, et hoolimata pikast ja ajamahukast protsessist saab ta lubada nii külastajatele kui ka kaubanduspartneritele «paremat Boracayd». 

Boracay näol on tegemist vaid ühega randadest, mis turistide tõttu on kannatada saanud. Hiljuti suleti ülipopulaarne Maya Bay rand Tais määramata ajaks, et piirkonna looduslik elukeskkond saaks taastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles