Eestit väisanud reisiekspert: üha rohkemate turistide tervitamisega peaks hoogu pidama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui turiste on liiga palju ja tuleb valik teha, soovitab Doug Lansky ära põlata lõbusõidulaevadega saabuvad reisijad, kes ei too riigile suurt midagi sisse.
Kui turiste on liiga palju ja tuleb valik teha, soovitab Doug Lansky ära põlata lõbusõidulaevadega saabuvad reisijad, kes ei too riigile suurt midagi sisse. Foto: Liis Treimann

Samal ajal kui Eestis rõõmustatakse möödunud aasta rekordilise turistide arvu üle, soovitab Rootsis resideeriv ameeriklasest reisikirjanik Doug Lansky üha suuremate turistimasside ning eriti kruiisituristide tervitamisel hoogu pidada.

Septembri lõpus Tallinnas toimunud turismikonverentsil ütles Lansky välja ilmselge tõe: tegelikult ei soovi ju keegi oma riigis näha tohutut turistide hulka. «See, millest sihtkohad huvitatud on, on siiski turistide raha,» nentis ta. Lansky on veendunud, et õigesti planeerides saab väiksema ja jõukama sihtgrupi käest vähemalt sama palju või isegi rohkem tulu, kui massiliselt lõbureisituriste riiki lubades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles