Kohalikud soovitavad: 10 kauneimat väikelinna Hispaanias

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albarracin
Albarracin Foto: DAVID HERRAEZ CALZADA / PantherMedia / Scanpix

Hispaania on Euroopa mõistes suur riik, mis pakub tohutult palju kultuuri ja looduse mitmekesisust. Et oleks lihtsam valida, kuhu reisida võiks, valisid hispaanlased välja kõige erilisemad väikelinnad oma riigis.

Hispaania kõige loetum väljaanne El País palus hiljuti oma lugejatel hääletada linnade poolt, mida nad peavad Hispaanias kõige kaunimaks, kirjutas Lonely Planet.

Lugejad said valida 250 linna vahel, kus elab vähem kui 10 000 inimest. Viie päeva jooksul laekus El Paísi ligi 5000 vastust, mis oli rohkem kui piisav, et välja selgitada viis kõige kaunimat, kuid ehk vähem tuntud linnakest Hispaanias.

Kõige kõrgema koha saavutas nimekirjas Aragoni piirkonnas Guadalaviari jõe kaldal asuv linn nimega Albarracín. Ajaloolises linnakeses asub kaunis vanalinn, katedraal, kõrged linnamüürid ning ka endise mauride linnuse kaunid varemed.

Teisele kohale jõudis kitsaste teede ja värviliste majadega Cudillero linn. See maaliline paik asub mägede ja mere vahel ning lisaks on seal veel amfiteater ja Quinta de Selgas palee.

Kolmandale kohale tuli Santillana del Mari nimeline linnake Cantabria piirkonnas. Seal asuva Altamira koopa tõttu on just see linn esikolmiku seast tegelikult kõige kuulsam. 

Kaunite Hispaania linnade esikümme:

Albarracín, Aragon, 618 häält

Cudillero, Asturias, 540 häält

Santillana del Mar, Cantabria, 485 häält

Aínsa, Aragon, 265 häält

La Alberca, Castilla y León, 249 häält

Trujillo, Extremadura, 229 häält

Llastres, Asturias, 211 häält

Cadaqués, Catalonia, 210 häält

Peñíscola, Valencia, 206 häält

Luarca, Asturias, 203 häält

Terve nimekirja koos kõigi nomineeritud linnadega leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles