Uuring: üksi reisijad kulutavad aastas jahmatavalt palju rohkem kui paarid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Paul White / AP/ Scanpix

Kui soovid minna reisile üksinda, tuleb arvestada oluliselt paksema rahakotiga, kui kaaslase või sõpradega reisides.

Üksi olemine tundub olevat üks suurimaid 21. sajandi luksuseid ja seda just rahalise poole tõttu, kirjutab Telegraph.

Ajakiri Good Housekeeping viis läbi uuringu, mille kohaselt selgus, et võrreldes partnersuhtes olijatega on üksi elava inimese kulutused aastas keskmiselt 2314 eurot suuremad ning lõviosa sellest võtab just reisimine.

Takso hotelli sõitmiseks, hotellituba ühele ning broneeringutasud, mida üksi olles pole kellegagi jagada teevad kõik kokku kopsaka summa.

Olenevalt reisist võivad üksi seiklejad maksta 50 kuni 80 protsenti rohkem kui kaaslasega reisijad. Kokkuhoidliku inimese jaoks võib see olla oluline argument, et pea ükskõik millist reisikaaslast oma puhkusel taluda.

Kõige suurema osa üksi reisimise lisakuludest võtab loomulikult majutus. Üksi hotellitoas olemine ei anna paraku mitte ühtegi lisasoodustust ning valdavalt kahele inimesele mõeldud tubade eest peab üksi reisija endiselt kogu summa maksma.

Hoolimata üksi reisijate plahvatuslikul kasvul viimastel aastatel, ei ole majutusettevõtted ja reisikorraldajad uue trendiga veel kohanenud ning üksikutelt nõutakse endiselt täisraha. Kuna üksi reisimine pole enam mingi anomaalia, vaid üha populaarsem reisiharjumus, jääb vaid loota, et turismitööstus tuleb sellega vaikselt kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles