Uuring: miks eelistatakse üha enam reisida kaaslaseta

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: ROBERTO CAUCINO / PantherMedia / Scanpix

Hiljutises uuringus selgus, miks sõpradega või kaaslasega reisimise asemel soovib üha enam inimesi reisile minna ihuüksi.

Hotellibroneeringute lehekülg Agoda tellis üksinda reisimise trendide alase uuringu ettevõttelt YouGov, kes küsitles nii Aasiast, USA-st, Euroopast ning ka Austraaliast pärit reisijaid nende harjumuste kohta, kirjutas Lonely Planet.

Uuringus osalenutelt küsiti, kuhu armastavad nad kõige rohkem üksinda minna ning mis põhjusel eelistatakse reisida üksinda. Tulemustest selgus, et kõige levinum põhjus kaaslasteta reisile minekuks on soov lõõgastuda, kuid ka rutiinist eemalduda ning uusi kultuure avastada.

Aasia turistide jaoks oli populaarseim üksi reisimise sihtkoht Bangkok, selle järel Kuala Lumpur, Tokyo, Singapur, Hongkong, Ho Chi Minh ja Manile. USA, Euroopa ja Austraalia turistid nimetasid aga sihtkohtadena Londonit, Tokyot, Sydneyt, Melbourne'i, New Yorki, Bangkoki, Los Angelest ja Las Vegast.

Kõik mainitud linnad on vilka eluga kosmopoliitsed suurlinnad, mis pakuvad üksinda reisijale nii mitmekülgseid vaatamisväärsusi, elavat ööelu, toiduelamusi kui ka ostlemisvõimalusi. Huvitaval kombel oli Tokyo populaarne kõigi küsitlenute seas.

Uuringus joonistus välja ka üksinda reisijate vanusevahe vastavalt päritolule. Aasiast pärit üksinda reisivad turistid on valdavalt 18-26 aasta vanused, kuid Euroopast ja USA-st pärit reisijate vanus jääb 39 ülespoole. Samuti selgus uuringust, et eurooplased ja ameeriklased lähevad üksinda reisima pikemaks ajaks, kui teistest piirkondadest pärit sooloturistid.

Hiljuti selgus ka, et 60 protsenti üksinda reisivatest inimestest on kas abielus või suhtes, kuid soovivad sellegipoolest reisile minna ilma kaaslaseta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles