Vaglajuust ja mädakala: Rootsis avati kõige jälgimate toitude muuseum (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @disgustingfoodmuseum

Rootslased Samuel West ja Andrea Ahrens otsustasid avada muuseumi, kuhu on kogutud kõige jälgimad toidud üle terve maailma.

Vastikustunne on üks inimese baasemotsioone, kuna see peab kaitsema meid haigustekitajaid sisaldada võiva ohtliku toidu söömise eest. Kuigi vastikustunne ise on universaalne, tekitavad eri kultuurides vastikust väga erinevad toidud, kirjutas Lonely Planet. Just seetõttu otsustasidki kaks rootslast vastikutele toitudele pühendatud muuseumi avada.

«Selle muuseumi eesmärk on aidata inimestel oma toidu kohta käivaid põhioletusi kahtluse alla seada,» selgitas Samuel West ning lisas, et kui vastikustunne on kultuuriline ja oleneb kontekstist, siis saab seda ka muuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Casu Marzu. This autumn in #malmö #disgustingfood #italianfood #casumarzu

A post shared by Disgusting Food Museum (@disgustingfoodmuseum) on

Muuseum asub Rootsi suuruselt kolmandas linnas Malmös ning ametlikult avab see uksed 29. oktoobril. Muuseumist leiab 80 maailma kõige jälgimat toitu, mille hulgas on ka casu marzu (Sardiiniast pärit elavate vakladega juust), surströmming (kääritatud heeringas Rootsist) ja durian (kurikuulus haisupuuvili Taist).

«Ma mõtlesin lihtsalt, kui huvitav oleks pühendada muuseum mitte maailma kõige kaunimatele ja maitsvamatele toitudele, vaid hoopis kõige jälgimatele,» selgitas ta idee tausta. 

Kui külastad muuseumi vähemalt kuueliikmelise grupiga, saate osaleda ka tõeliste jälkuste degusteerimisel, mis pakub «unikaalset maitseelamust, mida keegi ei suuda kunagi unustada».

Rohkem infot muuseumi kohta leiad SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles