Lennujuht päästis maavärinas lennukitäie rahvast oma elu hinnaga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Alexey Kudenko / RIA Novosti/Scanpix

Reede õhtul toimus Indoneesias Sulawesi saarel maavärin magnituudiga 7,4, milles hukkus 842 inimest. Mutiara SIS Al-Jufri lennujaama lennujuht sai aga hakkama tõelise kangelasteoga, kui ta veendus lennuki õhkutõusu ohutuses oma elu hinnaga.

21-aastane lennujuht Anthonius Gunawan Agung saatis reedel ohutult ära viimase reisilennuki enne maavärinat, mis tähendas, et mees ise ei jõudnud enam lennutornist välja ja hukkus, kirjutas Airlive.net.

«Kui maavärin aset leidis, oli Agung Batik Airi lennukil lubanud õhku tõusta. Ta ootas, kuni lennuk oli ohutult õhus, enne kui ta oma lennukontrolli kontori jättis,» sõnas riikliku õhunavigatsiooni teenuse AirNav Indonesia esindaja Yohanes Sirait.

Kuna maavärin oli juba nii tugev, ei saanud Agung enam tornist ohutult väljuda. Kui torni ülaosa hakkas juba kokku kukkuma, proovis mees pääseda alla hüpates. Paraku ei jäänud ta ellu. 

Sulawesi saarel said maavärinas kõige rohkem kannatada rannikulinnad Palu ja Donggala. Maavärina järel tabas linnasid 30 minutit hiljem kolme meetri kõrgune tsunami, mis kattis veega sadu meetreid linnast. 

Batik Airi piloot Ricosetta Mafella, kes pääses koos reisijatega tänu Agungile, avaldas oma Instagrami kontol noorele lennujuhile tänu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles