«Reisikaja»: palverännak Hispaanias on parim viis välja puhkamiseks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases «Reisikajas» räägib viiel aastal palverännuradu kõndinud Siiri Liiva oma rännakutest Hispaania kuulsatel palverännu teedel. Samuti tuleb jutuks, kelle jaoks võiks tänapäevane palverännak üldse olla ning kuidas see täpsemalt ikka välja näeb.

Siiri selgitas, et vaimsel tasandil tekitas palverännak temas mingisuguse mõtte puhastumise tunde, kuid valgustumiseks ta seda ei nimeta ning ei soovita valgustumist ka otsima minna.

«Ei tasu võtta endale seda eesmärki, et neli nädalat muudab su elu täielikult. Tegelikult ei muuda, need muutused on pigem vaiksed ja rahulikud,» sõnas ta.

Sadu kilomeetreid kõndinud Siiri jutustab, mis seos on tänapäeva palverännakul religiooniga, mis eristab matka palverännakust ning miks on see üks parimaid viise puhkamiseks. Samuti paljastab ta koha, kuhu Hispaania veinitootja on palverändurite jaoks üles seadnud tasuta veinikraani, millest saab endale nii palju veini kui hing ihaldab kaasa võtta.

Kuula lähemalt saatest!

«Reisikaja» on reisiteemaline podcast, mis pakub nii ideid reisimiseks kui ka põnevamate rändude järelkaja. Saatejuht Postimehe reisiportaali toimetaja Agaate Antson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles