11 kõige jaburamat turistide kaebust: see rand on liiga liivane!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Idüllilised kohad võivad olla küll tuhandete lemmikud, kuid alati leidub keegi, kes tahab vinguda.

The Guardian vaatas internetiavarustes ringi ja korjas kokku turistide kaebuste hulgast tõelised pärlid.

«Siin rannas on kivi!»

Lusty Gaze’i rand Newquays, Cornwallis sai Facebookis sellise kaebuse: «Midagi peab tegema selle kiviga – see on kaetud ilusate lainetega ja keegi ei näe seda!»

Ka on neilt küsitud: «Mis kell lained algavad?» ja «Millal delfiinid tulevad?»

«Mägi on liiga kõrge»

Suurbritannia kõige kõrgema mäe Ben Nevise kohta kirjutas TripAdvisoris üks pettunud rändur: «See on väga järsk ja liiga kõrge. Ronimine võttis põhimõtteliselt liiga kaua aega. Tagasitee oli väga igav ja võttis jälle liiga kaua aega. Atraktsioon on tasuta, kuid ma ei kujuta ette, et keegi – ja ma mõtlen tõesti, eikeegi – maksaks selle eest, et siin ronida.»

Suure Kanjoni kohta on aga kirjutatud, et see «pole midagi erilist», Sidney ooperimaja aga iseloomustati kui «lollakat munakarpi».

«Mitte väga põnev»

Paistab, et ükski kuulus turismiatraktsioon pole liiga hea, et pääseda ühe-tärni-hinnangust. Nii on Louvre’i kohta kirjutatud: «See polnud väga huvitav.»

Veel üks suurepärane turistikaebus kõlas nõnda: «Oma puhkusel Goas, Indias, avastasin ma vastikusega, et peaaegu igas restoranis pakuti karrit. Mulle ei meeldi üldse vürtsikas toit.»

«Rand oli liiga liivane»

Ja rannadki tekitavad pahandusi. «Topless päevitamine tuleks keelata,» pahandas üks naine. «Seda seetõttu, et mu mees vahtis terve puhkuseaja teisi naisi.»

«Liiv ei ole samasugune, nagu see nägi brošüüril välja,» kurtis üks turist.

«See rand on liiga liivane!» leidis aga üks pahur puhkaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles