Alatu trikk, mida lennufirmad kasutavad hüvitiste maksmisest hoidumiseks (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan/Scanpix

Reisilennukid pole kunagi olnud nii tehniliselt arenenud kui praegu. Ometi aga ei tundu me sihtkohtadesse oluliselt kiiremini kohale jõudvat. Miks see nii on?

Which?Travel ja OAG viisid läbi uuringud, millest selgus, et hoolimata tehnika arengust on viimaste aastakümnete jooksul lennuajad – see tähendab aega, mil kulub lennukil lennu läbimiseks – suisa 50 protsendi võrra pikenenud.

Näiteks Heathrow’st Dublinisse sai 1996. aastal 60-74 minutiga. Kerime aega edasi 22 aastat ja lennuks kulub 75-89 minutit, mõnikord isegi üle 90 minuti.

Uuriti ka lennuliine ning kümne aasta taguse ajaga on samade firmade liinilendude graafikud muutunud, ja ikka selles suunas, et lendudele kulub kauem aega.

Telegraph kirjutab, et avalikult seda lennufirmad ei tunnista, kuid praktikat nimetatakse «graafiku puhverdamiseks». See jätab lennufirmadele piisavalt ruumi ootamatusteks ja hilinemisteks, kuid välja paistab kõik korrektne. Nii on võimalik ka sageli «arvatust varem kohale jõuda» - ja hilinemishüvitisi tuleb samuti nõnda vähem välja maksta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles