Ryanair streigib jälle, eestlased hädas: jääme oma piletitega Milanosse lõksu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Niall Carson / PA Wire/PA Images/Scanpix

Sel reedel, 28. septembril korraldavad Ryanairi piloodid taas 24-tunnise streigi. Streik mõjutab ligi kaheksat protsenti lennufirma lendudest.

Streikima hakkavad mitmed Ryanairi piloodid ja salongipersonali liikmed Hollandis, Hispaanias, Itaalias, Portugalis ja Belgias, kuna lennufirma pole endiselt täitnud juba varasemates streikides esile toodud nõudmisi, kirjutas Independent.

Pilootidele teeb endiselt muret peamiselt see, et lennufirma kohandab Iiri seadusi ka teiste riikide baasis olevatele pilootidele ning lisaks sellele on probleemiks kehvad haiguslehele jäämise ja pensioni tingimused.

«Hollandlaste nõudmised on tagasihoidlikud: Hollandi seadused tuleks kehtestada; lõpp võltsile füüsilisest isikust ettevõtja majandusele; piisav haiguslehe tasu ning pension,» kirjeldas Hollandi pilootide ühing VNV.

«Me kõik soovime Ryanairi edu, aga mitte ükskõik, mis hinnaga, ning kindlasti mitte töötajate baasõiguste hinnaga,» seisis pilootide ühingute teates.

Ryanairi pressiteate kohaselt on reedel tühistatud 150 lendu, mis on 40 lendu vähem, kui algselt arvati. «Üle 92 protsendi Ryanairi 2400 lennust reedel ei ole nendest ebavajalikest streikidest mõjutatud ning opereerivad nagu tavaliselt,» seisis teates.

Lennufirma andmetel said kõik streigist mõjutatud reisijad eile, ehk kolm päeva enne streiki, e-maili ja sõnumi, kus teatati lennu tühistamisest ning reisija valikutest.

«Me siiralt vabandame klientide ees, keda need ebavajalikud streigid reedel mõjutavad. Oleme andnud endast kõik, et neid vältida,» oli teates kirjas.

Tallinna lennujaama reisijainfo kohaselt ei mõjuta streik mitte ühtegi Tallinnast väljuvat või siia saabuvad Ryanairi lendu. «Meile saabus küll streigi kohta info, aga meie lende see ei mõjuta,» selgitas infoliini esindaja.

Kuigi Eesti lende streik ei mõjuta, võivad sellegipoolest ära jääda Euroopas ringi reisivate eestlaste lennud. Postimehe toimetusele murelik vihje sellest, et eestlaste seltskond jääb reedel Milanosse lõksu ja ei pääse Tenerifele edasi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles