EasyJeti piloot paljastab, mis juhtub, kui unustad mobiiltelefoni lennu ajaks sisse (3)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Enne lennuki õhkutõusu hoiatatakse reisijaid alati, et nüüd tuleb telefonid välja lülitada või vähemalt lennurežiimile panna. EasyJeti piloot Chris Foster aga selgitab, mis juhtub, kui see ununeb.

Lennukiga reisides tuleb kinni pidada hulgast reeglitest: küll ei tohi pärast maandumist püsti tõusta enne, kui turvavöö märgutuli on kustunud, pardale ei tohi võtta suuremates kui 100-milliliitristes anumates vedelikke ning telefon tuleb välja lülitada või panna lennurežiimile.

EasyJeti piloot Chris Foster väidab aga, et viimane on sedavõrd kasutu reegel, et see tuleks tühistada, kirjutas The Sun.

Foster selgitas nimelt, et kui unustad mobiiltelefoni lennu ajaks sisse, ei juhtu mitte kui midagi ning tegemist on lihtsalt täiesti iganenud reegliga.

«Tegelikkuses pole see midagi, mille pärast peaks muretsema. Lennuki kontrollsüsteemid on täna sedavõrd kõrgelt arenenud, et [telefonid] ei põhjustaks mitte mingeid häireid,» sõnas Foster Liverpool Echole. 

Piloodi sõnul pärineb see reegel aastatest, kui selliseid vidinaid nagu näiteks iPade ei eksisteerinudki veel.

«Seadused hakkavad vaikselt lõdvenema: nüüd saab lennu ajal kasutada oma seadmeid juba lennurežiimil ning usun, et järgmiste aastate jooksul tuleb veelgi muutusi,» selgitas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles