Tuntud reisiportaal uurimise all

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Tripadvisori lehelt.
Fragment Tripadvisori lehelt. Foto: Tarbija24

Suurbritannias reklaami järelevalvega tegelev institutsioon ASA võttis luubi alla tuntud reisinõuannete portaali Tripadvisor. Uurimise aluseks on kaebused, et portaalis hotellide kohta avaldatud arvustused on võltsitud.

ASA ehk Advertising Standards Agency eesmärgiks on uurimise käigus välja selgitada, kuidas portaal tegelikult töötab. Raportit tulemustega on oodata mõne nädala pärast, vahendas Aftenposten.no.

Lisaks uurib ASA kaebust selle kohta, et hotellid manipuleerivad ja näitavad end Tripadvisori keskkonnas tegelikkusest paremana. Seda siis ennast kiitvate ja konkurente mustavate anonüümsete postituste kaudu.

Et see on võimalik, on juba varem tõestanud The Telegraphi ajakirjanik Charles Starmer-Smith, kes lõi Tripadvisori keskkonda tutvustuse fiktiivsest hotellist ja kirjutas ise positiivseid arvustusi. Vaja oli vaid kasutajanime ja e-posti aadressi, mis ei nõua oma tegeliku identiteedi avalikustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles