Statistika: eestlased on muutnud reisiplaneerimisel üht olulist harjumust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Värskete andmete kohaselt näitab trend, et eestlased hakkavad oma suvepuhkust üha varem planeerima.

Kõige populaarsem sihtkoht on Türgi, mille kasuks otsustas eelmisel hooajal 28 protsenti eestlastest, näitavad reisikorraldaja Kidy Tours andmed.

«Sel suvel suundusid puhkajad kõigist Balti riikidest peamiselt Türki – kõigist reisinutest otsustas selle kasuks 42 protsenti leedulastest, 28 protsenti eestlastest ja 26 protsenti lätlastest,» ütles reiskorraldaja Kidy Tour partnersuhete juht Hille Kibits. «Oleme ka märganud, et eestlased planeerivad oma tegevusi üsna pikalt .»

Kibitsa sõnul on reiside pikalt ette planeerimine majanduslikult mõtlevale eestlasele ka väga kasulik, sest pakettide hinnad on praegu väga soodsad – näiteks neljatärni «kõik hinnas» hotellides algavad hinnad 299 eurost – ja hotellide valik laiem kui suve alguses.

«Reisi kavandamisel on väga oluline kõigile sobiva kuupäeva leidmine ja vanemate ning laste soovide kooskõlastamine,» teab Kibits ning lisab, et Türgi on populaarne just oma peresõbralike hotellide tõttu. «Seepärast on ka kõige populaarsemad reisikuupäevad just need, mis kattuvad koolivaheaegadega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles