TOP 12 kõige populaarsemat sihtkohta Tallinnast: domineerivad Vahemere riigid

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paphos
Paphos Foto: Sofia Lambrianidou / PantherMedia / Scanpix

Hoolimata viimaste aastate kõige soojemast suveajast näitab reisiotsingute portaali momondo.ee tehtud uurimus, et eestlased reisivad palju ja otsivad ikka veel soojemaid kohti reisimiseks või suve pikendamiseks.

Eestlased eelistavad sihtkohti vee lähedal

Eestil on 767 kilomeetrit merepiiri ja oleme harjunud, et meil on lähedal rannad, ükskõik kuhu me läheme. Märkimisväärsed kuus sihtkohta 12-st kõige populaarsemate nimekirjas on saared.

Pafos Küprosel saavutas tohutu edu 834 protsendilise otsingute arvu kasvuga, mis võib tuleneda Ryanairi otselennuliini avamisest. Õigluse huvides väärib märkimist, et eelmisel aastal oli see sihtkoht huvitav üsna piiratud arvule eestlastele, nii et alustati väga madalalt. Pafos on vaid 1,5-tunnise autosõidu kaugusel Larnacast.

Huvi Malta Luqa vastu on tõusnud aga 555 protsenti. Malta Luga on vaid kümne minutilise autosõidu kaugusel rahvusvahelisest lennujaamast ning reisiotsingute hüppeline kasv võib samuti olla mõjutatud Iiri odavlennufirma uue Tallinna - Malta marsuudi avamisest.

Saaremaa on umbes kaheksa korda suurem kui Malta ja umbes kolm korda väiksem kui Küpros, mistõttu on Malta ideaalne nädalavahetuse puhkusekoht. Küpros on aga sobilikum nädalaseks puhkuseks.

Foto: Momondo.ee

Kõige populaarsemad riigid eestlaste seas sel suvel

Momondo suveülevaates on Hispaanias ja Kreeka mõlemad esindatud kolme sihtkohaga. Tähtis kaubandus- ja kultuurikeskus Girona, mis on tuntud oma värviliste majade poolest, on teisel kohal 487 protsendilise otsingute arv tõusuga.

Neljandal kohal olev Ibiza on tuntud ööelu ja elektroonilise muusika poolest. Oluline iidne kaubanduskeskus, sadamalinn Palma de Mallorca on aga kaheksandal kohal. Palma elanikkond on 402 949 inimest, kuid teenindab üle 29 miljoni reisija aastas. Rooma perioodil kasutati Palmat sadamana sihtkohtadeks Aafrikas.

Linnapuhkuse sihtkoht on Kreeka saartele järgi jõudnud

Tundub, et eestlaste huvi on suurenenud Thessaloniki vastu (270 protsenti), mis on suuruselt teine linn Kreekas.

Kõige populaarsem turismisihtkoht Euroopas, Rhodos, on aga leidnud tee ka eestlaste südamesse. Selle Kreeka saare keskaegne vanalinn on kuulutatud maailma kultuuripärandi nimekirja. Lisaks Rhodosele on eestlaste seas populaarseks saanud ka Kreeka saar Korfu, mille ajalugu on täis lahinguid ja vallutusi ning on olulisel kohal ajaloos juba kreeklaste mütoloogia algusest.

Populaarsed sihtkohad väljaspool Euroopat

Viiendal kohal asub Lähis-Ida maksuvaba ärikeskus Dubai, mis on esimene eestlaste kahest kõige populaarsemast mitte-Euroopa riigist. Üks Dubai kõige tuntumaid vaatamisväärsusi on Burj Khalifa, mis on maailma kõrgeim hoone.

Teine kõige rohkem otsitav sihtkoht väljaspool Euroopat on Antalya Türgis. Finnair tõstis hiljuti ka lendude arvu Tallinnast Alanyasse, mis võib olla tingitud pidevalt suurenevast huvist. Populaarne Türgi rannasihtkoht on näidanud 23 protsendilist tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles