Video pardalt: 30 reisijat tabas pilootide hajameelsuse tõttu kõrva- ja ninaverejooks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Eile Mumbaist Jaipurisse lennanud Jet Airwaysi lennukis unustasid piloodid kabiinirõhu reguleerimise nuppu vajutada, mistõttu tabas vähemalt 30 reisijat kõrva- ja ninaverejooks.

Mumbaist õhku tõusnud 166 reisija ja viie meeskonnaliikmega Jet Airwaysi lennuk oli sunnitud peagi tagasi pöörduma, kuna reisijad kurtsid peavalu üle ning vähemalt 30 neist teatasid nina- või kõrvaverejooksust, kirjutas Airlive.net.

Reisijate halb enesetunne oli tingitud madalast õhurõhust sõitjateruumis ning peale lennuki maandumist vaatas arstide meeskond kohe reisijad üle.

Lennufirma allikate sõnul põhjustas reisijate halva enesetunde pilootide hajameelsus, kuna nad unustasid enne õhkutõusu aktiveerida nupu, mis reguleerib õhurõhku lennukis. See tingis õhurõhu languse ning avanesid hapnikumaskid.

Jet Airwaysi esindaja sõnul on juhtumi täpsete põhjuste selgumise ajaks lendu opereerinud meeskond töölt kõrvaldatud ning tsiviillennuameti peadirektoraat on alustanud uurimist. 

Lennufirma saatis välja teate, milles avaldati juhtumi üle kahetsust ning oli kirjas, et «kokpiti meeskond on uurimise ajaks töölt kõrvaldatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles