Uuring: üle kolmandiku lennureisijatest seaks hädaolukorras teiste elud ohtu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Reuters TV / Reuters/ Scanpix

Hiljutises uuringus selgus, et 35 protsenti reisijatest haaraks hädaolukorras kaasa oma koti, mis võib aga ohtu seada kõigi eluga pääsemise võimalused.

Hädaolukorras palutakse reisijatel nii kiiresti kui võimalik lähima väljapääsu poole suunduda ning eriti tungivalt nõutakse kõigi oma kottide ning esemete maha jätmist, kirjutas Travel+Leisure.  

Suurbritannia Kuningliku Lennunduse Ühingu poolt tellitud ComResi uuringus tunnistas 35 protsenti vastanutest, et nad üritaksid lennukist lahkudes oma asju kaasa võtta, isegi kui neil palutakse seda mitte teha.

Olukorras, kus reisijad oleks tõelises ohus väitis 61 protsenti, et nad ei võtaks endaga midagi kaasa. Kuid olukorras, kus oht ei oleks nii vahetu, vastas 75 protsenti, et võtaksid oma asjad kaasa.

«Fakt, et nii paljud reisijad otsustaksid peatuda, et mõned või kõik oma asjad hädaolukorras kaasa võtta on murettekitav tulemus, sõnas Suurbritannia Kuningliku Lennunduse Ühingu lennuoperatsioonide grupi juht. 

«Lennundusametnikud ja operaatorid peaksid mõtlema, kas praegused nõudmised ja praktikad toetavad kõige kiiremaid ja turvalisemaid evakuatsioone hädaolukorras,» lisas ta.

Varasemalt sel aastal teatas USA riiklik transporditurvalisuse amet NTSB, et neljal lennuki evakuatsioonil aeglustasid oma kotte kaasa vedavad reisijad lennukist kiiremalt väljumist. Ühel neist kirjeldas lennusaatja, kuidas üks reisijatest hoidis käsipagasit oma pea kohal ja karjus, et ta võtab selle endaga kaasa.

NTSB juhi sõnul kaalutakse reisijaid, kes hädaolukorras oma koti kaasa võtavad trahvima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles