Võrdlus: mille kohale on ehitatud kuulsad turismisihtkohad?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krakow
Krakow Foto: Tomas Sentpetry/ Caters News Agency/Scanpix

Miljonid inimesed külastavad Euroopa populaarsemaid vaatamisväärsusi Londonis, Pariisis ja Napolis, kuid vähesed teavad, mille kohale need paigad on ehitatud. Londonist pärit fotograaf Tomas Sentpetery pani kokku erakordse võrdluse maapealsetest ja -alustest vaadetest.

«Igal pool meie ümber on peidetud maailmad ja ma tahtsin näidata, et populaarsete turismiatraktsioonide juures on rohkemat, kui me oskaks oodata,» vahendas MSN fotograafi sõnu.

Eiffeli torn, Pariis, Prantsusmaa

Pariis
Pariis Foto: Tomas Sentpetry/ Caters News Agency/Scanpix

Pariisi ikoon Eiffeli torn asub vanade katakombide kohal. Rohkem kui kuue miljoni säilmeid hoiustavad katakombid on nüüdseks muudetud muuseumiks ning huvilised saavad neid soovi korral ka külastada. 

Big Ben, London, Inglismaa

London
London Foto: Tomas Sentpetery / Caters News Agency/ Scanpix

Londoni kuulus kellatorn Big Ben asub hüljatud Aldwychi jaama kohal. Jaam avati 1907. aastal ning 1940-ndatel kasutati seda pommivarhendina. Samuti on seda kasutatud mitmete Briti muuseumi väärtuslike esemete peitmiseks. 1994. aastal jaam suleti suurte ülalpidamiskulutuste tõttu. Tänapäeval saab jaama ligi läbi muuseumiekskursiooni.

Napoli, Itaalia

Napoli
Napoli Foto: Tomas Sentpetry/ Caters News Agency/Scanpix

Napoli linna all asuvad Bourboni tunnelid, mille ehitamise tellis 1853. aastal Rooma valitseja Ferdinand II. Tunnelid plaaniti rajada hädaväljapääsuks Palazzo Realest, kuid ehitustöid ei viidudki kunagi lõpule.

Teise maailmasõja ajal kasutati tunnelikoopaid varjupaiga ja sõjaväehaiglana.

Krakow, Poola

Krakow
Krakow Foto: Tomas Sentpetry/ Caters News Agency/Scanpix

Mitte küll täpselt Poola ajaloolise linna Krakowi all, kuid sellest 20 kilomeetrit eemal maa all asub Wieliczka soolakaevandus. Nii linn ise kui ka soolakaevandus on ühed Poola populaarsemaid turismiatraktsioone. Soolakaevandus on 327 meetri sügavusel ning tootis soola kuni 2007. aastani. Praegu on see avatud külastajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles