Kaks sõpra läksid ilma rahata ja aluspükste väel 1600-kilomeetrisele retkele

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist/ George Mahood

George Mahood läks oma sõbra Beniga kolmeks nädalaks reisile Inglismaa lõunaosast Põhja-Šotimaale, mõlemal seljas vaid Suurbritannia lipuvärvides aluspüksid. Mehed lootsid toidu, riiete, öömaja ja transpordi osas vaid võõraste külalislahkusele. 

George ja Ben jõudsid lõpuks Šotimaale välja ning kohtasid oma teel palju lahkeid inimesi, kes aitasid neid kõige hädavajalikuga, kirjutas Lonely Planet. Meeste lugu ilmus raamatus «Võõraste lahkus,» kuhu on kokku kogutud 25 reisiselli lugu, mis räägivad kõik lahketest võõrastest, kes rändureid keerulisematel hetkedel on aidanud.

«Igas oma reisi etapis olime inimeste lahkusest jalust rabatud, kuna nad pingutasid selleks, et meile toitu, majutust, riideid, jalgrattaid, suuniseid, õlut või ka vestlust pakkuda. Suurbritannia on kultuuride, rasside ja isiksuste sulamispott ning seda eklektilist iseloomude segu peaks omaks võtma ja tähistama. Suurbritannia on kaugel katki olekust; see vajab vaid veidi armastust ja hoolimist,» kirjutas George raamatus.

Mehed jõudsid lõpuks välja John O’Groatsi täies riietuses.

Võõraste lahkusest rääkiva raamatu pani kokku Lõuna-Londonist pärit geograafiaõpetaja ja rändur Fearghal O’Nuallain, kes soovib sellega pagulasorganisatsioonile Oxfam raha koguda.

«Võõraste lahkuse projekt on nii inimestevahelisest empaatia loomisest kui ka pagulastele raha kogumise jaoks,» selgitas Fearghal ja lisas, et reisimine avab südame ja tuletab meile meelde, et maailm on täis häid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles