Inglased leiutasid suvepuhkuse lõhna ja -valgusega vihmavarju

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holi-Brolly vihmavari
Holi-Brolly vihmavari Foto: SWNS.comTom Wren / Scanpix

Päikseliselt puhkuselt tagasi tulles on kahtlemata paljud eestlased kogenud nukrust, mida järsk üleminek halli taeva ja külma tuulega kodumaale tulek võib tekitada. Sarnase ilmaga pahuksis inglased leiutasid nüüd erilise vihmavarju näol nutika lahenduse.

Uus kõrgtehnoloogiline vihmavari nimega Holi-Brolly helendab sarnaselt lõunamaade päikesepaistega ning lõhnab nagu suvepuhkus, kirjutas Lonely Planet.

Nutikas vihmavari leiutati pärast seda, kui ühes Suurbritannia puhkajate uuringus selgus, et kodumaale tagasitulles tunnevad paljud nukrust. Üks neljast väitis, et kõige raskem oli pärast puhkust kohaneda päikesest loobumise ja halli taevaga.

Holi-Brolly vihmavari
Holi-Brolly vihmavari Foto: SWNS.comTom Wren / Scanpix

Et selle vastu võidelda, on Holi-Brolly vihmavarjus valgusteraapia lamp, mis on disainitud päikesevalgusega sarnaselt tuju tõstma, kui sompus ilm seda ise ei soosi.

Vihmavarju avamisel lülitub lisaks valgusteraapia lambile sisse ka mikrokapslitehnoloogia, mis vabastab tuju tõstvat aroomi nimega «TUI meeleline tasakaal.»

Lõhnas on tunda värske tsitruse, valge jasmiini ja muskusenoote ning see on loodud spetsiaalselt mälestuste meenutamist soodustavaks, samuti peaks see aitama kehva ilmaga toime tulla. Lisaks sellele peaks lõhn tekitama rahulolu ning kestma vihmavarju kanga sees kuni tekstiili enda eluea lõpuni.

«Meeltel on puhkusemälestuste hoiustamisel ja taastamisel ülioluline roll,» selgitas meeleliste lõhnade ekspert Dawn Goldworm, kes arendas vihmavarju jaoks aroomi välja Jamaical, TUI meelelises kuurordis Negrilis.

«Haistmissibul on osa meie limbilisest süsteemist, mis kannab lõhna aistingu edasi ninast ajju ning ühendub seal otse ajupiirkondadega, mis vastutavad emotsioonide ja mälu eest,» selgitas Goldworm.

Esialgu on vihmavarjud müügil vaid Suurbritannias TUI esindustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles