Reisilennuki kokpit täitus suitsuga, piloodid hingasid läbi hapnikumaski

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädamaandunud British Airwaysi lennuk Iqaluiti lennujaamas.
Hädamaandunud British Airwaysi lennuk Iqaluiti lennujaamas. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Kolmapäeval täitus Heathrowst Albertasse suundunud British Airwaysi lennuki kokpit suitsuga ning piloodid olid sunnitud hädamaandumise tegema.

Lennuk 216 reisijaga pardal hädamaandus Kanadas Iqaluiti lennujaamas ning maandumisrajal kiirustasid lennukile vastu tuletõrjeautod, kirjutas Daily Star.

British Airwaysi lennuk jõudis kaheksa tundi kestnud teekonnal lennata kuus tundi, kui äkitselt hakkas kokpitti imbuma suitsu ning piloodid pidid hingamiseks hapnikumaski kasutama.

Piloodid suundusid koheselt Kanada põhjaosas asuvasse Iqaluiti lennujaama, mis on ligi 3000 kilomeetri kaugusel plaanitud sihtkohast Albertast.

Pealtnägijate sõnul lõhnas lennukis «elektrilise põlemise» järgi. Pärast reisijate evakueerimist sisenesid lennukisse tuletõrjujad, et kontrollida võimalikku tulekahju olemasolu.

Rohmaka maandumise tõttu vajas arstiabi vähemalt üks reisija, kes oli vigastanud oma kätt ning kurtis valu üle rinnus.

«Meie hästi treenitud lennumeeskond võttis kasutusele ettevaatusabinõu ning suunas lennu ümber ning maandus turvaliselt,» sõnas British Airwaysi esindaja ning vabandas reisijate ees, kelle reisiplaanid tehnilise probleemi tõttu nüüd hilinesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles