Tais uimastatud ja vägistatud briti teismeline hoiatab ohtliku saare eest (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koh Tao saar
Koh Tao saar Foto: Thomas Jahn / PantherMedia / Scanpix

Tais asuv Koh Tao saar näeb oma kaunite randade ja korallrahudega välja kui paradiis, kuid seljakotirändur, kes seal uimastati, vägistati ja paljaks rööviti hoiatab, et paigast tasub eemale hoida.

19-aastane inglane väidab, et selle asemel, et seda kohutavat rünnakut ja tema väiteid uurida, on Tai võimud läinud ohvrisüüdistamise teed ning üritanud avalikult noore naise usaldusväärsuses kahelda, kirjutas news.com.au.

Naise sõnul rünnati teda 26. juunil Sairee rannas. See on sama koht, kus 2014. aastal kaks briti turisti Hannah Witheridge ja David Miller tapeti. Viimase kuue aasta jooksul on rannas toimunud kümme lahenduseta jäänud surmajuhtumit.

Naise sõnul proovis kohalik politsei rünnaku toimumist ja julmust maha salata, kuna nad kardavad, et see kahjustaks turismist elatuva saare mainet.

«Ma õhutan noori inimesi siit eemale hoidma. Ma ei tunneks end kunagi Koh Taole tagasi minnes turvaliselt,» sõnas naine.  Ta lisas, et ta ei soovita Taid vältida, kuna tegemist on ühe tema lemmik riigiga.  Kuid tema sõnul on tegemist kauni kohaga, millel on ka oma tume külg.

Pärast mitmeid seletamatuid seljakotirändurite surmasid on saart hakatud kutsuma ka «surmasaareks» ning tundub, et kohalikud ei tee midagi selle heaks, et seda mainet päriselt parandada. 12 inimest, kes jagasid noore inglase loo detaile Facebookis said vahistamisähvardusi.

Naine usub, et ühes rannabaaridest segati tema kokteili sisse uimastit, kuna pärast seda tundis ta end väsinult ning lahkus baarist. Rohkemat ta õhtu kohta enam ei mäleta. Tema meessoost sõber, kes tellis joogi samal ajal, tundis end samuti uimasel ning ei mäleta õhtust midagi.

«Järgmine asi, mida mäletan on ärkamine. Minu lühikesed püksid ja aluspesu olid mul seljast võetud,» kirjeldas ta. Ta nägi kohalikku tai meest enda kohal seismas ja talle naeratamas. Seejärel lahkus mees ning võttis tõenäoliselt kaasa ka tema telefoni, raha ja pangakaardid.

Lisaks olid tema põlved tugevalt marraskil ning tema keha oli kaetud liivaga.

Kui Tai meediaväljaanne Bangkok Post politseilt juhtumi hooletusse jätmise kohta uuris, vastas politsei taas ohvrisüüdistusega.

«Rahvusvaheline kogukond võtab hästi vastu need, kes on vastutustundlikud ning suudavad ka häbisse langedes väärikalt käituda,» oli politsei vastus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles