Eesti sai maailma spirituaalseimate riikide nimekirjas ootamatult kehva koha

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: matej kastelic / PantherMedia / Scanpix

Üha rohkem inimesi otsib reisile minnes võimalust igapäevasest virvarrist välja lülituda ning iseendas tasakaal üles leida. Seetõttu pani Wayfairer Travel kokku globaalse spirituaalsete riikide nimekirja, et sellist reisi otsides oleks lihtsam sihtkohta valida.

Riikide järjestamiseks spirituaalsuse alusel pöörati uuringus tähelepanu eri faktoritele nagu elukvaliteedi tase riigis, heaolu, spirituaalsete paikade olemasolu, usuvabadus ja mitmekesisus, kirjutas Lonely Planet.

Wayfairer Traveli eesmärk oli kokku panna nimekiri, mis aitaks spirituaalse reisi otsijal atraktiivse paiga leidmisel abiks olla. Riigid said kõigis kategoorias hinde ühest seitsmeni, millest lõpuks liideti kokku lõpphinnang.

Spirituaalsete riikide esikümnesse jõudsid ootuspäraselt nii India (kolmas koht) kui ka Jaapan (neljas koht), kuid üllatusena tuleb ehk Kanada esikoht. Kanada teenis kõrged punktid tänu oma kõrgele elukvaliteedile, isikliku heaolu taastamise võimalustele, usulisele mitmekesisusele ja sallivusele.

«Spirituaalne reisimine on üks 2018. aasta populaarseim ja kiiremini kasvav reisitrend, mistõttu on selge, et sihtkoha valikul on reisijate jaoks spirituaalsus saavutanud üha olulisema rolli. Seda tõenäoliselt järjest kiirema ja hõivatuma igapäevaelu tõttu,» selgitas Wayfairer Traveli üks algatajatest Harry Porse.

Spirituaalsete riikide esikümme:

1. Kanada

2. Itaalia

3. India

4. Jaapan

5. Suurbritannia

6. USA

7. Mehhiko

8. Austraalia

9. Filipiinid

10. Saksamaa

Paraku Eesti esikümnesse ei jõudnud ning mahtus 115 riigi järjestuses vaevu esimese saja hulka. Nimelt jagab Eesti 99. kohta Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Kuveidi, Venezuela ja Jeemeniga.

Põhjanaabrid soomlased tulid järjestuses 60. kohale, Läti 83. kohale ning Leedu tulemus oli 110. kohaga eestlaste omast veelgi nukram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles