Õhkmadratsiga saarele seilanud matkajad jäid lõksu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Leonid Eremeychuk / PantherMedia / Scanpix

Neli uljast seljakotirändurit seilasid täispuhutava õhkmadratsiga Austraalias Gloucesteri saarele. Kuna madratsisse tuli auk, jäid nad saarele lõksu ja ei saanud kuidagi mandrile tagasi.

Eelmisel teisipäeval postitas Max Shkandrij Austraalia seljakotirändurite gruppi küllaltki pentsiku abipalve, kirjutas news.com.au.

«See saab kõlama totralt, aga mina ja mu kolm sõpra on Airlie ranna lähedal Gloucesteri saarel lõksus, kuna täispuhutavasse madratsisse, mida siia tulemiseks kasutasime ja mis kandis kogu meie matkavarustust, tekkis auk ja see uppus,» seisis teates.

Seejärel uuris Shkandrij, kas ehk mõni paadiomanik saaks neile tasu eest appi tulla. 

Postitus tekitas ohtralt vastukaja ning ränduritele pakuti nii abi kui ka lihtsalt irvitati nende üle.

Seltskond oli oma matkaautoga peatunud Hydeaway lahes ning ootas mõõna, et siis retk Gloucesteri saarele ette võtta. Kuigi nad jõudsid saarele, läks kõik allamäge, kui nende madrats teravat merikarpi riivas ning seetõttu katki läks.

Matkajad proovisid seepeale juba saarel olles plastmassi sulatada, et auku kinni katta, aga õnnetul kombel põletasid nad sellega madratsisse hoopis suurema augu. Kõigele lisaks unustasid nad lahti ka oma toiduvarude karbi kaane ning pärast mõningast saare avastamist leidsid nad, et kogu toidupoolis on kadunud.

Viimaks ei jäänud seltskonnal muud üle, kui öö saarel veeta ja oodata, et keegi neid hommikul päästma tuleks. Kolmapäeva hommikul hakkas ühel seljakotirändurite grupi liikmetel neist kahju ning ta organiseeris neile paadi järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles