Homme alustavad Ryanairi piloodid taas streiki

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirma Ryanair
Odavlennufirma Ryanair Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Homme, kolmapäeval, hakkavad Saksamaalt lendavad Ryanairi piloodid taas streikima.

Saksamaa pilootide ühing Vereinigung Cockpit (VC) kutsus eile Ryanairi piloote üles kolmapäevasele 24-tunnisele streigile, vahendas Reuters.

Piloodid pole endiselt rahul oma töötingimuste ja palgaga.

«Hoolimata augusti streikidega selge signaali saatmisest, on läbirääkimiste osas endiselt paigalseis,» sõnas VC palgaläbirääkija Ingolf Schumacher.

Eelmisel kuul koges lennufirma oma kõige hullemat streiki ühe päeva jooksul, kui streikima hakkasid viies Euroopa riigis resideeruvad Ryanairi piloodid. Streigid mõjutasid siis ligi 55 000 reisijat, kuna tegemist oli ka suvise reisimise kõrghooajaga.

Kui Ryanair töötingimusi ei paranda, ähvardasid lisaks kolmapäevasele Saksamaa pilootide streigile taas viie riigi Ryanairi töötajaid koondavat ühendust septembri lõpus protestima hakata.

«Kuna me oleme juba pakkunud kohalikke lepinguid ning tõstnud palkasid, ei ole järgnevateks katkestusteks mitte mingisugust alust ning kutsume Saksa piloote üles siiski kolmapäeval töötama,» kirjutas Ryanair oma teates vastusena VC-le.

Ühenduse esindajate sõnul ei päde möödunud kuul Iiri ja Itaalia pilootidega sõlmitud kokkulepped Saksamaa pilootide olukorra parandamiseks, kuna nende palkasid ja töötingimusi puudutavad põhiküsimused ei saanud siis kaetud. 

VC andmetel pakkus lennufirma vahendajaks iiri rahvuse esindajat, kelle VC siiski Saksa seaduste puudulike teadmiste tõttu tagasi lükkas.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Margot Holtsi sõnul Ryanairi streik mitte ühtegi Eestist väljuvat lendu ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles