Airbnb klient avastas taas magamistoale suunatud peidetud kaamera

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb
Airbnb Foto: ISSEI KATO / REUTERS/ Scanpix

Möödunud aastal avastati Airbnb platvormi kaudu majutusepakkujate tubadest kaks korda varjatud kaamerad. Nüüd leidsid Torontot külastanud turistid oma Airbnb toast taas kaamera.

Šotlane Dougie Hamilton oli koos oma tüdruksõbraga Kanadas reisil ning oli üürinud Airbnb kaudu korteri. Pärast pikka päeva linnas tulid nad oma üüritud korterisse ning avastasid digitaalkella sisse peidetud kaamera, kirjutas The Independent.

«Me olime seal olnud ainult 20 minutit, kui ma kella märkasin,» sõnas Hamilton ning lisas, et seal oli midagi, mis pani teda veidi ebamugavalt tundma.

Hamiltoni sõnul uuris ta kella ligi kümme minutit ja märkas, et see oli ühendatud juhtmega, mis nägi välja nagu telefonilaadija. Millegipärast ta tundis, et see ei olnud õige asi. 

«Ma võtsin laadija tagant ära ning märkasin, et selle [kella] taga oli liitiumpatarei. Siis libistasin kella esiosa maha ning nägin, et seal oli tegelikult kaamera. Peidetud kaamera oli suunatud elutoale ja avatud magamistoale, nii et sellega nägi igale poole,» kirjeldas mees.

Hamilton lisas, et nad ei teadnud, kas korteriomanik oli neid samal ajal jälginud, aga nad tundsid end kõhedalt ega soovinud sinna jääda.

Airbnb nõuab võõrustajatelt turvakaamerate või muude jälgimisseadeldiste olemasolust teatamist. Lisaks sellele ei ole kaamerad mitte kunagi lubatud magamistoas või vannitoas.

«Me võtame privaatsusküsimusi äärmiselt tõsiselt ning meil on sellise käitumise suhtes nulltolerants. Me oleme eemaldanud selle majutaja oma platvormilt ning samal ajal uurime juhtumit ning toetame oma klienti igakülgselt,» sõnas Airbnb esindaja.

Olukorda on asunud uurima ka Toronto politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles