Maailma parimad sihtkohad metsiku looduse kogemiseks on selgunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aliaksei Skreidzeleu / PantherMedia / Scanpix

Vastavalt hiljutisele globaalse metsiku looduse turismi indeksile on USA parim riik maailmas, kuhu reisida metsikut loodust kogema.

Riikide järjestamiseks metsiku looduse turismi osas hinnati erinevaid faktoreid nagu looduslik mitmekesisus, looduskaitse püüdlused, rahvusparkide arvukus ning looduskaitse all olevate alade hulk, kirjutas Lonely Planet.

Uuringu raportis seisab, et metsiku looduse avastamine on turistide seas üha populaarsem viis reisimiseks. Kuna aga valikuid on nii palju, võib tihti olla keeruline teada, kust võiks alustada. Et valikut lihtsustada, pandigi kokku metsiku looduse turismi indeks.

Parimate metsiku looduse sihtkohtade TOP10:

USA

Venetsueela

Brasiilia

Tai

Tansaania

Colombia

Horvaatia

Mehhiko

Austraalia

Kanada

USA pälvis nimekirjas esikoha tänu oma 60 rahvuspargile ja 757 loodusajaloo muuseumile, samuti pööratakse riigis suurt tähelepanu looduskaitsele ning taime- ja loomaliikide mitmekesisuse säilitamisele. Teisele kohale tulnud Venetsueelas on kõige rohkem looduskaitse all olevaid piirkondi terves maailmas, kuna 54,14 protsenti maast kogu riigist on looduskaitse all

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles