Turvatreeninguks mõeldud võltspomm tekitas lennujaamas reaalse pommipaanika

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Newarki lennujaamas. Foto on illustratiivne
Reisijad Newarki lennujaamas. Foto on illustratiivne Foto: Joe Raedle / AFP/ Scanpix

Newark Liberty lennujaama turvakontrollis arreteeriti reisija, kes plaanis lennukisse minna ülitäpse pommi võltskoopiaga. Hiljem selgus, et mees oli olnud teel Floridas toimuvale turvatreeningule.

Teisipäeva hommikul tekkis Newark Liberty lennujaamas pommipaanika ning kuus turvaväravat suleti, kirjutas Travel+Leisure.

Ühel reisijatest oli kaasas mitteaktiivne, kuid realistliku välimusega võltspomm, mis lennujaama turvavärava töötajates koheselt kahtlusi tekitas.

Transporditurvalisuse ameti (TSA) esindaja sõnul oli reisija kotis olnud seade «ehitatud ja disainitud täielikult imiteerima pommi, kui seda vaadata läbi röntgenkiirtega monitori.»

Ohule reageerisid koheselt nii TSA kui ka Essexi pommirühm, kes arvasid, et tegemist on reaalse pommiga.

TSA New Jersey turvaosakonna juht Tom Carter ütles, et kui mängus on reisijate elude kaitsmine, ei jäta nad midagi juhuse hooleks. Samuti lisas ta, et keegi kes töötab turvalisusega, oleks pidanud olema ettevaatlikum, arvestades seda, et reisija oli teadlik, et lendab seadmega, mis näeb välja täpselt nagu pomm.

«Ta oleks pidanud toimima paremini, mitte selle lihtsalt aktiivsesse turvakontrolli tooma,»  sõnas Carter ning lisas, et mehe rumal tegu tekitas sadadele reisijatele ebamugavust.

NBC News kirjutas, et kuigi TSA võib relva lennujaama toomise eest kehtestada kuni 13 000 dollari (ligi 11 164 eurot) suuruse trahvi, ei ole selge, millised on trahvimäärad võltsrelvade puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles