Eesti majutusettevõtetes peatuvate välisturistide arv väheneb

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Erik Prozes / Postimees

Majutusettevõtetes peatus selle aasta juulis 503 000 sise- ja välisturisti ehk ühe protsendi võrra rohkem kui eelmise aasta juulis, teatas statistikaamet. Suurenes siseturistide ja vähenes välisturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 305 000 välisturisti ehk kaks protsenti vähem kui eelmise aasta juulis. Naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus enam kui pool välisturistidest (56 protsenti). Läti ja Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes rohkem kui eelmise aasta juulis, Soome turistide arv aga vähenes kuuendat kuud järjest eelmise aasta sama kuuga võrreldes. Rohkem turiste saabus Leedust, Poolast, Saksamaalt ja Suurbritanniast.

Aasia riikidest suurenes enim Hiinast saabunud turistide arv – neljandiku võrra enam kui aasta tagasi samal kuul. 60 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinnasse. Pärnu majutusettevõtetes peatus 12 protsenti ja Tartu majutusettevõtetes 7 protsenti välisturistidest ning 3 protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. 76 protsenti välisturistidest olid puhkusereisil ja 18 protsenti tööreisil.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 198 000 ehk seitse 7 rohkem kui juulis aasta varem. 71 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 14 protsenti tööreisil. Harju maakonnas peatus 19 protsenti, Pärnu maakonnas 15 protsenti, Ida-Viru maakonnas 11 protsenti ning Tartu ja Saare maakonnas kummaski üheksa protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Juulis pakkus külastajatele teenust 1393 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 24 000 tuba ja 58 000 voodikohta. Täidetud oli 60 protsenti tubadest ja 53 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 40 eurot ehk kahe euro võrra rohkem kui eelmise aasta juulis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 50 eurot, Pärnu maakonnas 41 eurot, Saare maakonnas 38 eurot, Tartu maakonnas 35 eurot ning Ida-Viru maakonnas 33 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles