Saarlased hakkavad tootma eksklusiivseid kanuusid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastkanuud.
Plastkanuud. Foto: Liis Treimann / Postimees

Saaremaal Orissaares tegevust alustavad puitkanuude valmistajad loodavad, et nende toodang saab olema sama omapärane kui autotööstuses on Ferrari.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt 6121 eurot toetust saanud firmas Xpert Veematkad OÜ on hetkel käimas puidust kanuu prototüübile viimase lihvi andmine ja tootmise käivitamine, kirjutab Saarte Hääl. Soovi korral võivad veesõidukite sõbrad üsna pea endale kas või mahagonist kanuu soetada, millega siis vaikselt vetel libiseda.

«Kasutame nii kohalikku puitu kui ka väärispuitu, st mahagoni. Püüame huvitava koosluse loomiseks mitmeid eri liike sobitada,» selgitas Orissaares tootmist käivitava firma juht Pert Lomp.

Lomp ei salgagi, et säärane kanuu ei tule mitte odav. Hinna tõstavad masstoodangu omast kõrgemaks just materjal, käsitöö ja iga kanuu unikaalsus.

«Hinnad kujunevad kindlasti kõrgemaks kui masstootmises olevatel plastikkanuudel. Ühe puitkanuu valmistamiseks võib kuluda kuni 400 tundi, olenevalt viimistlusest. Ent hinnad ei saa siiski olema ka kosmilised,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles