20 000 kilomeetrit jalgsi kõndinud eestlane peab tervise tõttu maailmarännu katkestama (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meigo pärast 20 000 kilomeetri läbimist
Meigo pärast 20 000 kilomeetri läbimist Foto: Meigo Märk

Meigo Märk on südikas eestlane, kes kavatseb jalgsi maailmale tiiru peale teha. Pärast nelja aastat kõndimist ning poole teekonna ehk 20 000 kilomeetri läbimist peab Meigo aga paraku taas teadmata ajaks jalutamise katkestama.

Postimees kirjutas möödunud aasta novembris Meigo rännakust ning selle aasta jaanuaris kõndimise tõttu tekkinud terviseprobleemidest. Nüüd teatas vapper noormees, et kuigi ta pingutas juba läbi valude 20 000 kilomeetrit siiski kokku, tuleb nüüd siiski mõneks ajaks päriselt paikseks jääda.

«Tunnen suurt pettumust, et pidin jalutamise jälle katkestama, kuid tervis on palju olulisem. Õpin natuke sügavamalt ka meditatsiooni kohta ning kuulan mulle huvitavaid audioloenguid ja -intervjuusid,» selgitas ta.

Koos nunnadega – elu Thuc Lam Tay Thien zen kloostris Vietnami mägedes
Koos nunnadega – elu Thuc Lam Tay Thien zen kloostris Vietnami mägedes Foto: Meigo Märk

Meigo oli lootnud, et tema uus ratastega järelveetav kott lubab tal kõndimist jätkata, kuid kahjuks olid kõndides valud jälle platsis.

«Sain uue ratastega kotiga jalutada ainult täpselt ühe kuu: pea 700 kilomeetrit Indoneesias Sumatra saarel. Hakkasin taas kogema valu vasakus rinnas ja seljas ning hingamine muutus väga raskeks. Pingutasin, et saaks kokku 20 000 kilomeetrit jalutamist,» selgitas Meigo. 

Seejärel läks noormees taas haiglasse uuringutele, kus teda hoolikalt uhkete masinatega vaadati. «Selja ja südame lähedal on endiselt mõned närvid ja lihased kahjustatud vana raske seljakoti kandmisest, mida kandsin üle kolme ja poole aasta,» sõnas ta. Kuigi sellised uuringud võivad tohutult kulukaks minna, soovisid Meigo sõnul ühe kohaliku haigla arstid teda aidata ning tegid mitmekordse hinnaalanduse. Samuti on teda terve rännaku jooksul toetanud üle tuhande inimese.

Meigo selgitas, et hoolimata sellest, et uus ratastega kott on väga hea, avaldab selle vedamine siiski ka selgroole survet. Nüüd plaanib ta hoopis lähemalt oma tervisega tegeleda. Vietnamis olles on ta hakanud oma keha paremini tundma õppima ning massaažiteraapias, füsioteraapias ja akupunktuuris käima. 

Meigo sõnul on ta oma rännakul eri keelekeskustes inglise keelt õpetades ka veidi raha teeninud, samuti kirjutanud tuhandeid lehekülgi päevikut ning ka helipäevikut lindistanud. Lisaks on ta kokku kogunud oma 22 riiki läbitud rännakust põnevamad fotod ning videod, mida ta on lahkelt nõus jagama.

Meigo tehtud kollaaž talle olulistest hetkedest pikal retkel
Meigo tehtud kollaaž talle olulistest hetkedest pikal retkel Foto: Meigo Märk

«Lisaks on mul sadu videoklippe. Plaanin ka nendega tegeleda. Kindlasti komponeerida ja muusikat. Võib-olla on kellelgi minu kogetust, kirjutatust ja avastatust miskit kasu?» selgitas Meigo, mida ta nüüd kõndimise asemel tegema hakkab.

Eestisse tulekut ta siiski veel ei plaani ning taastumisega tegeleb pigem Vietnami paikseks jäädes. Selle asemel tuleb talle Eestist külla hoopis terve perekond koos isa, ema ja kahe õega.

Soovime Meigole kiiret paranemist!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles