Eesti reisifirmasid kasutanud välisturistide arv kukkus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandas kvartalis vähenes Eesti reisifirmade teenusied kasutanud välismaalaste arv. Pildil jõuluturg Tallinnas Raekoja platsil.
Kolmandas kvartalis vähenes Eesti reisifirmade teenusied kasutanud välismaalaste arv. Pildil jõuluturg Tallinnas Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Selle aasta kolmandas kvartalis suurenes nende eestimaalaste arv, kes kasutasid välismaale sõitmiseks reisifirmade teenuseid. Eesti reisifirmade teenuseid kasutanud välismaalaste hulk aga kukkus järsult.

Välisreisile lähetatute arv kasvas varasema aastaga võrreldes ligi kümme protsenti ning ulatus 154 000 inimeseni, selgus statistikaameti andmetest.

Märgatavalt kasvas nende eestimaalaste hulk, kelle sihtkohaks oli USA või Island. Varasemst vähem populaarsed olid Leedu, Läti, Soome ja Rootsi.

Välisturiste teenindasid reisifirmad kolmandas kvartalis 337 000. See on pea poole võrra ehk 48 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Muu hulgas langes nii Leedust, Lätist, Soomest kui ka Saksamaalt, Itaaliast ja Suurbritanniast saabunud reisijate arv.

Samas kasutas Eesti reisifirmade teenuseid ligi kaheksa korda enam rootslasi.

Selle aasta teise kvartaliga võrreldes suurenes välisreisile lähetatud inimeste hulk 12 ja Eesti reisifirmade teenuseid kasutanud välismaalaste hulk 23 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles