Kruiisituristid voorisid Norra väikelinna matustele sisse ning hakkasid leinajaid pildistama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honningsvåg
Honningsvåg Foto: Lukasz Janyst / PantherMedia / Scanpix

Norras Honningsvågi linnas hakkasid kruiisituristid surnuaial matuseid ja leinajaid pildistama, muutes sündmuse kõigi jaoks ebamugavaks.

Ligi 3000 elanikuga Honningsvågi linnas on hakanud tuhandete kruiisituristide vastuvõtmine pingeid tekitama, kirjutas The Local.

Hiljuti marssis laevalt tulnud turistide hord surnuaeda ning kuna seal toimusid samal ajal matused, hakati kirikust väljuvaid leinajaid pildistama ja filmima.

«Seal oli palju rahvast ja kaootilised tingimused,» sõnas Honningsvågi kirikuhoidja Niels Westphal.

«On kahetsusväärne ja kurb, et kui inimesed lahkuvad kirikust, filmivad ja pildistavad neid turistid,» lisas ta.

Turistid tulid matuseid vaatama kruiisilaevalt, kus oli rohkem kui 6000 inimest, üle poole rohkem linnakese elanikest.

Honningsvågi linn asub Norra põhjaosas ning kuna tegemist on Hurtigruteni rannikulaeva ühe põhjapoolseima peatusega, satub siia regulaarselt suur hulk turiste.

Kruiisilaevad maabuvad kell 11.15 ning lahkuvad kell 14.45 ning sellel ajavahemikul on Honningsvågi kesklinn turistidest täiesti pungil. Kuna linnas asuv kirik jäi Teises maailmasõjas püsti, peetakse seda turismiatraktsiooniks.

«Sellest on saanud suur probleem,» sõnas Westphal.

Turistide tulek matustele ning leinajate pildistamine on paljude kohalike jaoks olnud  turistide tekitatud ebamugavuste jadas viimne piisk karikasse. Seetõttu on mitmed alustanud üleskutsetega turistide arvu linnas piirata.

Teravmägede saarestiku kohalik omavalitsus aitas kokku panna filmi, mida näidatakse kõigile seda piirkonda külastavatele kruiisituristidele. Filmis palutakse olla teadlik kultuurilisest mõjust, mida kasvav turism kohalikule kogukonnale võib jätta.

«Austa inimeste privaatsust. Hoia inimeste eramajadest piisavasse kaugusesse ning ära iial vaata inimeste akendest sisse ega pildista neid,» soovitatakse filmilõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles